Ste vedeli, da se lahko tudi sami po morju zapeljete z luksuzno jahto? To ni le privilegij bogatašev, temveč je možnost na voljo prav vsem, ki so pripravljeni pobrskati po možnostih za bolj razgibano preživljanje svojega prostega časa ob poletnih počitnicah.

Ne le jahte, na voljo so tudi mnoga druga plovila, ki bodo kot nalašč za zanimivo in neobičajno dopustovanje.

Najem motorne jahte za poseben luksuz

Na morju bomo gotovo uživali, še posebej če se na valove podamo s plovilom, ki nam nudi posebno izkušnjo. Tisti, ki želijo svoj prosti čas res najbolje izkoristiti, se bodo odločili za najem motorne jahte.

To je namreč prav posebna izkušnja, s katero se dopustovanje na obali preprosto ne more primerjati, prav tako ne moremo primerjati z jahtami niti drugih plovil, ki so prav tako na voljo za najem. Če najdemo dobro ponudbo za najem motorne jahte, lahko pričakujemo nepozabne počitnice v stilu.

Glavni adut motornih jaht je seveda luksuz, ki si ga z najemom privoščimo. Ne bo treba dolgo varčevati in zapravljati vrtoglavih vsot denarja, kot to velja za nakup jahte, najem je na voljo po dokaj ugodni ceni in primeren tudi za običajne smrtnike.

Pravzaprav v primerjavi z dopustovanjem v hotelih morda celo kaj prihranimo, tudi če gre za luksuzno plovilo. Le redko pa se za najem motorne jahte odločimo zato, ker želimo varčevati – privoščimo si počitnice, kot se spodobi, z jahto pa svoj prosti čas kar najbolje izkoristimo.

Najem jadrnice je veliko ugodnejši kot nakup

Dobili bomo veliko in razkošno plovilo, ob tem seveda ne pozabimo še na skiperja, ki nas lahko zapelje po morju. Nato pa imamo pri načrtovanju počitnic povsem proste roke. Jahta nam ponuja vse, kar bomo potrebovali, vključimo pa še postanke ob obali in druge aktivnosti. Tako nas gotovo čakajo prav posebne počitnice, s katerimi bomo naravnost navdušeni, sploh če smo vajeni le počitnikovanja ob obali.

Najem motorne jahte je vsekakor dogodivščina zase. A prav tako imamo možnost dobiti še druga plovila, ki morda ponujajo še boljšo izkušnjo glede na interese in načrte, ki jih imamo na dopustu. Splača se torej poznati ponudbo in izkoristiti možnosti, ki nam najbolj odgovarjajo.

Morda bo bolj atraktiven najem katamarana

Tudi katamarani se uvrščajo med luksuzna plovila, nenazadnje pa imamo tu na voljo kar dosti izbire in lahko hitro najdemo raznovrstna plovila za različne okuse.

Široka ponudba pomeni tudi večji cenovni razpon – verjetno bo treba za najem katamarana odšteti nekaj manj kot za najem jahte, čeprav v obeh primerih dobimo izvrstno plovilo za nepozabne počitnice.

Spet pa se bomo pri katamaranih bolj kot na ceno osredotočili na tiste značilnosti, ki nam omogočajo sproščeno dopustovanje na morskih valovih. To so zelo okretna plovila, s katerimi lahko dosežemo vsak kotiček.

Za katamaran je značilno predvsem to, da nima velikega ugreza, to pomeni, da imamo proste roke pri načrtovanju poti po plitvem morju. Plovilo je tudi relativno lahko, nimamo toliko vodnega upora, zato katamaran dosega tudi večje hitrosti. Kot nalašč za razgibane počitnice, ki prinašajo nekaj novega, ne le plovbe na morskih valovih!

S tega vidika je najem katamarana zelo atraktiven tudi za tiste, ki so morda že vajeni dopustovanja na jadrnicah ali celo na jahtah, katamaran je vedno zanimiv in razgiban, tako da pride gotovo vsak na svoj račun.

YouTube video

Res je sicer, da je ponudba za najem katamarana nekoliko bolj okrnjena v primerjavi z jadrnicami in drugimi priljubljenimi plovili, a vseeno bomo brez večjih težav dobili atraktivno ponudbo. Najbolje bo, da se že pravočasno lotimo iskanja, saj v poletnih mesecih ne bomo vedno našli pravih ponudb, ker je interesa veliko. Pozorni smo tudi na cene, nenazadnje pa je pametno premisliti še o alternativah. Predvsem tu mislimo na najem jadrnice, ki je zelo priljubljena izbira za tiste, ki želijo preizkusiti nekaj novega.

Najem jadrnice 4 dni je izvrstna prva izkušnja plovbe

Tisti, ki si želijo prvič popestriti dopust s plovbo po morju, se verjetno ne bodo takoj odločili za jahto ali katamaran, prav tako se ne bodo odpravili na kakšno daljšo plovbo, če ne vedo, ali jim bo všeč.

Najboljša izbira je ponudba za najem jadrnice 4 dni, ta združuje vse adute, ki so zanimivi tistim, ki se za to možnost odločajo prvič.

Tudi moderne jadrnice se lahko najame po ugodni ceni

Jadrnica je načeloma najcenejša opcija, hkrati pa je ponudbe največ. Tako se lahko brezskrbno odločamo med številnimi plovili, ki nam bolj ali manj ustrezajo. Našli bomo veliko ponudbe, s pravo jadrnico lahko odgovorimo tudi na kakšna posebna pričakovanja.

Gotovo pa bo najem jadrnice 4 dni ponudil edinstveno doživetje, ki nam ponuja vpogled v drugačno preživljanje počitnic na morju. Upravičeno je torej ta opcija med najbolj priljubljenimi, zato bomo dobili tudi veliko zanimive ponudbe, cene pa so bistveno ugodnejše kot pri jahtah in katamaranih.

Najem jadrnice 4 dni je presenetljivo ugoden

Medtem ko lahko že najem jahte s finančnega vidika povsem upravičimo, če ga primerjamo z dopustovanjem v hotelih, bo najem jadrnice 4 dni še veliko bolj ugoden. Jadrnice so zelo poceni, ponudbe pa je več, tako da pokriva širši cenovni spekter.

Težko je torej podati točno ceno, a pričakovati gre, da bomo dobili ponudbo za 4 dni najema že za kakšnih 300 evrov. Seveda so mnoge jadrnice tudi bistveno dražje, tu je treba dobro pobrskati po ponudbi, načeloma se splača investirati tudi kakšen evro več. A vsekakor lahko pričakujemo relativno ugodne cene, ki ne bodo velika finančna obremenitev.

To je idealno za tiste, ki se prvič srečujejo z najemom plovil. Prav najem jadrnice 4 dni bo najbolj elegantna in najcenejša rešitev.

Članki iz iste kategorije