Ljudje imamo s kamnom poseben odnos, saj smo ga uporabljali dolgo časa za grajenje domov, izdelavo orodja in še mnogo več. Dandanes postaja kamen idealni material za opremo notranjosti našega doma. Zahteva zelo malo vzdrževanja in zelo učinkovito zadržuje toploto v zimskih mesecih.

Talne in stenske obloge iz kamna

Novogradnje in že obstoječe hiše je mogoče opremiti s talnimi in stenskimi oblogami iz kamna, ki vam ga izdela kamnoseštvo Ljubljana. V naš dom prinese veliko mero razkošnosti in atmosfere, saj poudari pomen same sobe. Talne obloge je mogoče uporabljati v kombinaciji s talnim gretjem, kar je velika prednost. 

YouTube video

Moderne tehnologije v kamnoseštvu Ljubljana nam omogočajo, da položimo naravni ali drug kamen tudi na stene. Na izbiro imamo grobe kot tudi bolj gladke površine. Sama tekstura materiala pa je na voljo tudi v več barvah in oblikah, ki poudari izgled naših sten.

Kamniti pulti v kopalnici in kuhinji

Oprema kopalnice in kuhinje s kamnom je zelo priporočljiva. Za kopalniški pult se večinoma uporabljajo močnejše vrste kamna, kot so granit, kvarcit in tehnični kamen. Zaradi naravi uporabe pulta, tehniki v kamnoseštvu Ljubljana posebej obdelajo pult za kuhinjo s posebnim premazi. S tem se prepreči, da bi se vanj zažrli madeži od hrane ali vlaga.

Kopalniški pult
Za kopalniški pult se večinoma uporabljajo močnejše vrste kamna

Premaze pa se tudi uporablja, če želimo v našo kopalnico dodati kamniti pult. Posebni postopki obdelave nam omogočajo, da lahko naravno hladen občutek kamna spremenimo v bolj topel in mehak. S tem bomo našo kopalnico spremenili v idealen prostor za sprostitev, saj bo oddajala občutek toplote, čistosti in urejenosti.

Članki iz iste kategorije