Med ključne kose oblačil sodijo motoristične jakne. Na voljo so tekstilne pa tudi usnjene moto jakne, primerne za čisto vse letne čase. Izbirate lahko med jaknami za moške in ženske. Ključno pa je, da si izberete tisto, ki ustreza vašemu slogu vožnje in vašemu okusu. Izogibajte se preveč modnim usnjenim moto jaknam, ki so pogosto izdelane iz tanjšega usnja. Takšni kosi moto oblačil vam zagotovo ne morejo nuditi dovolj ustrezne zaščite, ki je še kako pomembna na motociklu.

Moto jakne
Moto jakna združuje varnost in trendovski videz za popolno vožnjo

Za kakovostne moto jakne iz tekstila je značilno, da ponujajo odlično zaščito, dobro dihajo in so lahko vremensko izjemno vsestranske. Če jih primerjamo z usnjenimi, so praviloma cenovno dostopnejše. Narejene so iz več podlog. V toplejšem obdobju tako lahko na enostaven način odstranite termo podlogo oziroma navadno podlago.

Rokavice za motor

Če se z motorjem želite voziti varno, udobno in prijetno, potem so nujne tudi zaščitne rokavice. Na voljo so moške in ženske motoristične rokavice. Kakovostno izbrane vam lahko ponudijo zelo dobro zaščito pred mrazom. Prav tako vas rokavice za motor lahko dovolj dobro zaščitijo pred morebitnimi poškodbami.

YouTube video
Top 5 testiranih nepremočljivih motorističnih rokavic leta 2023

Naloga moto rokavic je tudi doseganje boljšega oprijemanja. Praviloma so moške in ženske motoristične rokavice narejene iz usnja, lahko tudi iz drugih materialov. Na voljo pa so v različnih velikostih. Pri izbiri je najpomembneje, da upoštevate obseg svoje dlani. Seveda morajo biti moto rokavice obvezno prilagojene tudi glede na letni čas. V specializirani trgovini z moto opremo tako lahko izbirate med rokavicami za zimsko in poletno uporabo.

Članki iz iste kategorije