Pri izbiri snežnih verig za vozilo se osredotočajte na dimenzije pnevmatik

Najbolj ključen podatek za pravo velikost snežnih avto verig je podatek o dimenziji pnevmatik vozila. Če izberemo prevelike verige za sneg, imamo težave s spodrsavanjem po vozni podlagi. Posledično naše vozilo ne nudi najboljšega oprijema. Obenem pa precej hitreje pride do uničenja verig. Zaradi opletajočih verig pa niso izključene niti poškodbe na avtu. V najslabšem primeru se lahko poškodujejo napeljava zavorne tekočine, kabli ABS in še kaj.

Tudi premajhne verige za sneg vam na avto gumah ne bodo prav dosti koristile. V resnici jih sploh ne boste zmogli namestiti na pnevmatike ali pa sama veriga ne bo zmogla pokriti zadostni del površine na gumi.

Debelina snežnih gum za vozila

Vsekakor dimenzija avto pnevmatik še zdaleč ni edini poglavitni podatek, ki ga je treba nujno upoštevati pri izbiri snežnih verig za vozila. Pri nakupu je zelo pomembna tudi debelina verig. Najbolje je, da se pred izbiro prebere navodila proizvajalca vozila. V njih je praviloma vedno navedeno, kakšne snežne verige so dovoljene za samo uporabo.

YouTube video

Koristna oprema za avto v zimskem času

Dobro je, da imamo v prtljažniku vedno shranjene snežne verige Withcar. Te nam lahko pridejo zelo prav, četudi imamo na vozilu nameščene najbolj kakovostne zimske pnevmatike. Vse bolj je priljubljena tudi novejša alternativa k verigam za sneg. To so tako imenovane snežne nogavice. Sinom za vožnjo v zimskem času pa je zagotovo tudi antifriz. In če želite, da vaše vozilo tudi v mokrem obdobju leta ostane čim bolj suho, se vam splača v avto namestiti korito prtljažnika. A vsa omenjena zimska oprema za avto Withcar vam ne bo kaj dosti koristila, če ne bo primerno nameščena pa tudi dovolj preudarno izbrana.

Članki iz iste kategorije