Včasih sta bili tako izdelava spletnih strani kot izdelava spletnih trgovin izjemno dragi, še zlasti, če se na splet niste kaj prida spoznali – najdražje je namreč vedno to, da vam nazadnje ponudijo izdelavo, ki se zdi ugodna, nato pa ugotovite, da stvari niso narejene tako, kot bi bilo treba. Danes vam je na voljo kar veliko zelo kakovostnih ponudnikov, pri katerih izdelava spletnih trgovin predvideva sprejemljive cene, te pa so seveda v prvi vrsti odvisne od tega, kaj dejansko potrebujete in kako specifične zahteve imate.izdelava spletne trgovine

Izdelava spletnih trgovin na odprtokodnih sistemih

Kadar se odločate za spletno trgovino, se je najbolje odločiti za ponudnika, ki vam lahko zagotovi izdelavo v za vas primernem odprtokodnem sistemu. Nikar se ne slepite, da se spletne trgovine izdelujejo »iz nič« – to bi namreč terjalo celo goro programiranja, ki bi trajalo precej dolgo in bi vas dejansko stalo celo premoženje. Ponudniki za spletne strani in spletne trgovine tako največkrat začnejo svoje delo s sistemom odprte kode, kjer je velika večina stvari že popolnoma izdelanih – potrebne so zgolj prilagoditve glede na vaš dizajn in glede na funkcije, ki jih v vaši trgovini želite.

Kako se odločiti, ali naj izdelava spletnih trgovin temelji na enem ali drugem sistemu?

Če boste mojstru, ki vam bo spletno trgovino izdelal, znali natanko pojasniti, kakšno trgovino želite, koliko proizvodov boste okvirno imeli v njej, kakšne dodatke želite in koliko znanja o upravljanju spletnih trgovin imate, potem vam bo ta brez težav predlagal rešitev, ki bo za vas optimalna. To pomeni, da naj sama zasnova vedno temelji na vas in vaših zahtevah, ne pa na tem, kakšne trgovine uporabljajo in priporočajo drugi. Morda je že res, da vam znanec priporoča, da se za izdelavo spletne trgovine uporabi Magento, ki je po njegovem mnenju najboljši, a če ima on v svoji ponudbi nekaj tisoč proizvodov, vi pa jih boste ponujali zgolj kakšnih dvajset, njegovo priporočilo ni povsem na mestu.

Kaj je najpomembnejše za dobro spletno trgovino?

Sama izdelava spletnih trgovin (http://www.perunpro.si/index/izdelava-spletne-trgovine) vam mora omogočiti pregleden in za vas enostavno uporaben sistem, ki ga boste uporabljali brez težav. Če ste »majhna riba« in boste vse delo, od naročanja izdelkov do njihovega predstavljanja v trgovini ter odpreme na pošto in pisanja računov prevzeli sami, je gotovo najbolj pomembno to, da vam bo poslovanje vzelo čim manj časa. Osnova za to je gotovo skrb za sodoben način plačevanja, ki ga boste gotovo želeli spodbujati, prav tako pa tudi dobra povezava spletne trgovine z računovodskim programom, ki vam bo ravno tako prihranil cel kup dela. Sicer pa velja, da bodite zmerni – odprtokodne sisteme je vedno mogoče izboljševati in nadgrajevati, torej najprej preverite, kaj je tisto, kar se v vaši trgovini obnese, šele na podlagi tega se odločajte za več.

Oglejte si še kako poteka izdelava spletnih strani.

Članki iz iste kategorije