Jutri popoldne jo naredimo v Wordu!
Če je izdelava spletnih strani za vas enostavna, potem se je boste gotovo lotili kar sami. Pravzaprav se v zadnjem času srečujemo z vse več posamezniki in podjetji, ki so prepričani, da lahko spletno stran brez težav izdelajo sami.izdelava spletnih straniZadeva je v osnovi res preprosta, kajti spletna stran je zgolj sorazmerno enostaven HTML dokument, ki ga lahko kreirate v enem od programov, ki so temu namenjeni. Na internetu jih najdete kar precej, brez težav pa lahko oblikujete dokument in ga shranite s pravo končnico kar v enem od urejevalnikov besedil. A če boste že brskali po spletu, boste zelo hitro našli različne programe, ki vam omogočajo, da si svojo spletno stran zelo hitro postavite kar z njihovo pomočjo. Čemu bi torej sploh potrebovali druge urejevalnike, če je vse že na razpolago, tudi spletni naslov, prostor na strežniku in tako naprej.

Gremo na bloge

Izdelava spletnih strani pa v resnici ni tako zelo enostavna reč, kot na prvi pogled kaže. Če ste torej podjetnik in bi želeli naslov svoje spletne strani širi s pomočjo katalogov, vizitk in drugega materiala, je vse prej kot običajno, da bi imeli spletno stran kot gost na enem od blogovskih portalov (čeprav se v zadnjem času poskušajo znebiti statusa blogov). Takšen spletni naslov je težko vtipkati, si ga težko zapomniti, manjša je verjetno, da ga bo z iskalniki kdo našel in konec koncev tudi ne izgleda profesionalno. Če vprašate mene, je ta zadnji del med bolj pomembnimi, ampak seveda ni vse v tem.

Amaterji kot pravi profesionalci

Po drugi strani pa se nekateri izjemno profesionalno lotijo izdelave spletnih strani, ki so povsem amaterske in z vsebino, ki niti ne prinaša denarja, še večkrat pa celo jih sploh nihče ne najde ali ne pridejo naprej od tiste prve spletne strani, na kateri piše »v delu«. Tako si zakupijo prostor na spletnem strežniku, uredijo gostovanje, si rezervirajo domeno za več let in se pozanimajo pri različnih podjetjih, koliko bi jih stala izdelava spletnih strani. Na koncu pa nič od vsega skupaj.

Vse naj ima pravo mero

Če je izdelava spletnih strani pomembna za vaš projekt, vaše podjetje, predstavitev na spletu oziroma kakršenkoli namen že pač ima, si vzemite čas, pozanimajte se o stroških in pričnite z resnim delom. Sama izdelava ne vzame tako veliko časa, vendar je efekt pogosto tako ničen, da je vsaka minuta izgubljena. Pomembno je tudi, da je spletna stran pogosto prenovljena, dobro zaščitena pred vdori in da so na njej materiali posodobljeni. Podjetja, ki jim je izdelava spletnih strani njihov primaren posel, vam bodo pri tem gotovo znala odlično svetovati.

https://www.youtube.com/watch?v=_bjF0BCXz6g

Članki iz iste kategorije