Učenje matematičnih predmetov in tujih jezikov so tisti problematični predmeti ob katerih največkrat pomislimo na inštrukcije. Če ni možnosti, da na kakršen koli brezplačen način pridemo do zamujenega oziroma še ne naučenega znanja potem je vredno v razmislek vzeti misel o prijavi na inštrukcije.

O inštruiranju je pametno razmisliti tudi v primeru, ko naprimer otrok v šoli obstane na določeni točki znanje in ne ve kako naprej ob tem pa mu prav nič ne pomaga niti učitelj. V tem primeru otroka najprej vpišete na dopolnilni pouk, če ga šola ponuja. V tem primeru prihranite precej denarja a na koncu šteje znanje. Razlika med dopolnilnim poukom in inštrukcijam je ta, da na inštrukcijah inštruktor sproti pripravlja individualni program učenja za svojega varovanca, medtem ko na dopolnilnem pouku bolj ali manj samo ponovijo snov malo bolj počasi in s kakšnim dodatnim korakom.

inštrukcije

Potreba po inštruiranju se večkrat pojavi tudi pri dijakih in študentih, ko se pripravljajo na maturo oz. izpite na fakultetah. Tu se ponavadi dijaki ter študenti odločajo že sami, ko vidijo kje se jim je zataknilo in potem na osebni ravni z inštruktorjem svoje znanje postopoma izboljšujejo.

Seveda pa živimo v moderni dobi kjer je skoraj nujno poznavanje vsaj dveh ali več jezikov. Jezik, kot je angleščina naši mladi poznajo do potankosti saj se pojavlja povsod na spletu prav tako pa tudi na televiziji. Tudi znanstvene raziskave v tujini so pokazale, da se mladi precej hitreje učijo tujega jezika kot starejši, zato je v tem primeru populacija starejših tista, ki se precej bolj odloča za jezikovne inštrukcije.

Vsekakor je potrebno, ko se enkrat odločimo za inštruiranje najti pravega inštruktorja. Dobrega inštruktorja največkrat prepoznamo po izobrazbi na svojem področju. Najboljše pa je seveda sledenje priporočilom. V kolikor ste naprimer omejeni s prevozom ter časom je pametno poiskati inštruktorja, ki brez problema pride na učne ure tudi na dom.

Članki iz iste kategorije