Spletno gostovanje je vrsta storitve zakupa prostora na spletu na spletnem strežniku. Na voljo so različne možnosti gostovanja, na primer turbo, hiper, premium in ne nazadnje tudi profesionalno gostovanje. Ko se odločite za določeni paket spletnega gostovanja, ga lahko zamenjate, in sicer glede na svoje potrebe.

Čeprav bi se na primer odločili za poceni gostovanje na spletu, vam takšna storitev lahko v osnovi omogoči vrhunsko zmogljivost. Kljub temu pa je treba biti pri izbiri ponudnika za web hosting izjemno previden.

spletno gostovanje shranjevanje datotek spletnega mesta
Za vzpostavitev spletnega mesta boste potrebovali ime domene in račun za spletno gostovanje. Za shranjevanje datotek spletnega mesta potrebujete spletno gostovanje.

Kaj v osnovi omogoči spletno gostovanje?

V osnovi spletno gostovanje zagotavlja, da lahko kdor koli dostopa in si ogleduje vsebine na vaši spletni strani. Tudi elektronska pošta, ki je ustvarjena na vaši domeni, se lahko shranjuje v vaš izbrani paket gostovanja in torej zaseda vnaprej zakupljen prostor.

Lahko rečemo, da je gostovanje na spletu vaš dom na spletu. Ravno zato bodite še toliko bolj previdni pri izbiri ponudnika tovrstne storitve. Poskrbite, da bo web hosting povsem ustrezal vašim potrebam. Ko bo namreč nekaj v povezavi s tem narobe, boste potrebovali zelo hitro in učinkovito pomoč. V tem primeru boste spoznali, koliko je vredno vaše zakupljeno gostovanje. Izvrstni ponudnik vam bo pomagal na vsakem koraku in vam seveda v najkrajšem možnem času uredil težave.

YouTube video
Nadzorna plošča C-panel mogoča nadzor nad porabo prostora in mesečnega prometa, prav tako omogoča brisanje, ustvarjanje in ne nazadnje tudi sprejemanje elektronskih poštnih predalov.

Pazite tudi na to, da so omejitve, ki so določene s strani ponudnikov, lahko izjemno zavajajoče. Navadno ste omejeni s količino datotek na vašem paketu. Čeprav imate morda na razpolago še zelo veliko prostora, boste kmalu potrebovali nekoliko večji paket.

Članki iz iste kategorije