Sama izdelava spletnih trgovin se začne z začetnim sestankom, na katerem se srečate z izvajalci, ki se seznanijo z vašimi cilji, potrebami in željami. Nato sledi raziskava trga in konkurence, ki jim omogoča, da pripravijo prvo osnovo za spletno trgovino. V naslednji fazi se začne zbiranje vsebin za izdelavo. Pri tem so vam na voljo za pomoč. Če želite, vam lahko izkušeni pisci pripravijo tekstovne vsebine, medtem ko lahko izkušeni fotografi poskrbijo za slike (produktne ali ambientalne).

Vaša pot do uspešne spletnega poslovanja se začne z izdelavo profesionalne spletne trgovine.

Od dizajna do uspeha

Po zbiranju vsebin se začne izdelava dizajnov. Pri tem upoštevajo vse funkcionalnosti, vašo vsebino in si prizadevajo za najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Ko je dizajn potrjen z vaše strani, se lotijo izdelave trgovine. Njihova produkcijska ekipa ustvari hitro, funkcionalno in odzivno spletno trgovino, ki se osredotoča na uporabniško izkušnjo na mobilnih napravah.

Kako izbrati pravega ponudnika in optimalen proračun za uspešno poslovanje?

Ko govorimo o cenah spletnih trgovin, je pomembno razumeti, da obstaja ogromna razlika med cenovnimi razredi. Včasih je težko zaznati razliko med spletno trgovino za 1000 € in spletno trgovino za 5000 €. Vsebina in funkcionalnosti teh dveh spletnih trgovin pa lahko predstavljajo tudi razliko med uspehom in neuspehom vašega spletnega poslovanja.

Čeprav so v preteklosti spletne trgovine sestavljali le izkušeni programerji, danes lahko praktično vsak, tudi vi sami, ustvarite spletno trgovino z uporabo predlog in video vodičev – in to za nekaj sto evrov. Ampak ali je to res najcenejša in najboljša naložba v spletno trgovino oz. vaš posel? Izdelava profesionalne spletne trgovine za 5000 € vključuje projekt, ki traja v povprečju 20-30 dni in zahteva delo projektnega vodje, oblikovalcev, programerjev, urednikov in piscev vsebin.

Najpomembnejši korak pri izdelavi spletne trgovine je načrtovanje vrhunske uporabniške izkušnje. Trgovina mora biti hitra, pregledna, nakupni proces pa preprost in enostaven. Načrtovanje spletne trgovine se začne z zbiranjem informacij o naročniku, produktih, ki se bodo prodajali, in ciljni skupini. Da bi ustvarili uspešno spletno trgovino, je pomembno določiti cilje, katere kategorije ali produkte želite izpostaviti, pri katerih produktih pričakujete največ povpraševanja in zakaj, ter katere razloge bodo ciljne stranke imele za nakup.

YouTube video

Cilj je ustvariti trgovino, ki omogoča obiskovalcem hitro pregledovanje kategorij in produktov, podati dovolj razlogov za nakup ter izločiti vse moteče dejavnike, ki bi lahko preprečili nakup.

Članki iz iste kategorije