Pri nakupovanju pisarniškega materiala smo pogosto precej pozorni tudi na cene. Ker takšnega materiala lahko porabimo precej, je to za nas precejšen strošek. Še posebej to velja, če pogosto kupujemo kartuše, tonerje in podobne izdelke.

Zlasti za poceni kartuše nekateri menijo, da nikakor ne zmorejo biti tako učinkovite kot tiste dražje. A v prvi vrsti se je treba najprej osredotočiti, katero vrsto poceni kartuše smo sploh kupili, kjer ter podobno. V resnici je lahko tudi poceni pisarniški material originalen in kot takšen deluje najbolj učinkovito.

Katere kartuše so praviloma najdražje?

Vsi tisti, ki pogosto tiskate dokumente, dobro poznate delovanje tiskalnikov, kartuš, tonerjev in drugih pomembnih elementov. Ko kupujete potrošni material, na primer kartuše, pa dobro veste, da so praviloma najdražje originalne kartuše. Dobro veste tudi, kaj je pravzaprav razlog za to. Po drugi strani pa so lahko tudi originalne kartuše poceni, če jih le znate najti.

Poceni kartuše za HP
Poceni kartuše zagotavljajo visokokakovostne izpise po dostopni ceni, brez žrtvovanja kakovosti tiskanja

Vsekakor na sploh dosti cenovno dostopnejše pa so kompatibilne, prav tako tudi obnovljive kartuše. Po njih pa ne posegajo zgolj tisti, ki se pri izbiri pisarniškega materiala najraje spogledujejo še s ceno, temveč tudi tisti, ki jim je mar za naše okolje.

Nakup najcenejših kartuš

Če ste že uspeli najti dobrega ponudnika pisarniškega materiala, potem najverjetneje vse izdelke kupujete kar pri njem – kartuše, papir in tako dalje. Če smo nekoč takšne izdelke najpogosteje nakupovali v kakšni oddaljeni trgovini, kjer niso bili ravno najcenejši, pa lahko dandanes tudi originalne kartuše po spletu kupujemo po nizkih cenah.

YouTube video
Canon Pixma TS3150/TS3151: Kako zamenjati/zamenjati kartuše s črnilom

Ko zagledate kakšno akcijsko ponudbo, kjer igrajo glavno vlogo kakovostne poceni kartuše, tedaj se vam jih splača kupiti na zalogo. To pa seveda pomeni, da jih boste morali znati tudi primerno shranjevati. Nič vam namreč ne bo pomagal kup kakovostnih poceni kartuš, če se vam bodo te zaradi neprimernega shranjevanje uničile, še preden jih boste uspeli porabiti oziroma vstaviti v tiskalnik.

Nakup najcenejših kartuš in drugega pisarniškega materiala torej lahko vedno opravite kar po spletu, v primerno izbrani spletni trgovini. Čeprav vam prodajalci niso na voljo v živo, pa vam lahko koristno svetujejo preko maila ali telefonskega pogovora. Nanje se mirno obrnite tudi v primeru, če boste imeli kakšne težave pri vstavljanju poceni kartuše v tiskalnik.

Članki iz iste kategorije