Imate stanovanje v Mariboru pa vas zanima, ali bi se ga splačalo oddati? Če stanovanja ne uporabljate, je vsekakor nesmiselno, da vam stoji prazno. Veliko pametneje ga je oddati in poskrbeti za to, da nekdo drug plačuje stroške, hkrati pa zaslužiti še nekaj malega pri najemnini. Tako lahko zmanjšate svoje stroške in poskrbite za vir zaslužka. Kakšne pa so najemnine v Mariboru lahko izveste, če vtipkate oddaja stanovanj Maribor v svoj spletni brskalnik, s čimer boste ugotovili tudi to, kakšna je trenutna ponudba konkurenčnih stanovanj.

Kako se lotiti oddaje?

Kot že napisano, morate najprej ugotoviti, kakšno najemnino lahko zaračunate. S pomočjo ključnih besed oddaja stanovanj Maribor boste morda dobili nekaj ustreznih zadetkov, še več pa jih boste dobili, če boste v iskalnik vpisali najem stanovanj namesto oddaja – to so namreč ključne besede, ki jih uporabljajo tisti, ki najemajo stanovanje. Našli boste kar nekaj rezultatov, tako da si boste lahko približno znali predstavljati, kakšne so cene najemnin v Mariboru.

Vedeti pa morate, da to vsekakor ni vsa ponudba stanovanj, ki se oddajajo za najem. Veliko stanovanj se namreč oddaja tudi na črno, saj lastniki želijo prihraniti pri plačilu dajatev od najemnin državi. A tako oddajanje vas lahko drago stane, saj na tak način niste zakonsko zaščiteni v primeru, da najemnik recimo preneha plačevati najemnino ali stroške. To vam lahko nakoplje kup težav, če nimate sklenjene pogodbe, saj ga ne morete kar tako izterjati ali izseliti.

Žal je takšnih primerov kar nekaj, kar je lahko tudi vzrok za to, da ima marsikateri najemodajalec slabe izkušnje z najemniki. Če želite imeti z njimi dobre izkušnje, jim ponudite urejeno stanovanje in dobre pogoje za najem, ki naj bodo čim bolj natančno opredeljeni tudi v pogodbi. Tako boste zakonsko zaščiteni, če pride do kakršnih koli težav.

Najemnina za lepo stanovanje je lahko višja

Prvi vtis, ki ga na bodočega najemnika naredijo fotografije vašega stanovanja v oglasu, je bistven za ustvarjanje njegovih pričakovanj in za to, da vas sploh pokliče. Prav tako pa je pomembno, kako je stanovanje videti v živo. Poskrbite lahko vsaj za to, da bo pospravljeno. Odstranite kakšen star kos pohištva, ki je samo v napoto, pobelite stanovanje in ga naredite malo bolj privlačnega. Tako boste lahko zaračunali višjo najemnino, ki jo bo najemnik tudi z veseljem plačal, saj bo zadovoljen s tem, kako je videti stanovanje in bo v njem z veseljem živel.

 

Članki iz iste kategorije