Na motorni žagi Husqvarna 445 lahko uporabite meče različnih velikosti, priporočene dolžine pa so med 33 in 50cm, tako da se lahko odločite za najustreznejšo dolžino, odvisno od vašega dela z žago. Žaga Husqvarna 445 je najprimernejša za meče z dolžino 40 ali 43cm. Opozoriti je treba, da nekateri oglasi prikazujejo, da je ta žaga podobna Husqvarnini 450, ki ima dve matici za pritrditev meča. Husqvarna 445 pa ima samo eno matico, kar lahko povzroči skrb pri nekaterih uporabnikih. To ne bi smelo biti problem za to žago, ki je bila zasnovana za lastnike domov in ne za poklicno uporabo. Če sta veriga in meč pravilno vzdrževana, bo sistem z eno matico deloval.

Meč ima nosni zobnik, ki ga je treba redno mazati, saj tako preprečimo zagozdenje kolesa ali neprimerno delovanje. To naredite tako, da mazivo iz pištole za mazanje vstavite v luknjo na zobniku. Mazati morate redno. Pištolo za mazanje lahko kupite za manj kot 10 dolarjev.

Kot pri vseh drugih verižnih žagah, mora biti veriga ves čas pravilno napeta. To se naredi z uporabo kombiniranega orodja, ki omogoča nastavitev vijaka za napenjanje verige na zunanji strani žage. To je zelo preprosto in hitro opravilo, ki vam ne bi smelo vzeti več kot nekaj sekund, ko se enkrat navadite. Celotna navodila so na voljo v priročniku za uporabo, vendar pa je spodnji videoposnetek lahko uporaben. Prikazuje, kako pravilno namestiti in napeti verigo. Medtem ko je ta model nekoliko drugačen, je postopek, ki ga morate upoštevati, v bistvu enak.

Nazadnje, da bi zagotovili optimalno rezalno zmogljivost in ohranili varnost, naj bo veriga ves čas ostra. V navodilih za uporabo so na voljo vsi napotki.

Oblika in izdelava

Verižna žaga Husqvarna 445 je narejena iz trpežne plastike. Očitno je, da ni tako robustna kot nekatere večje kovinske profesionalne žage, vendar pa ohranja težo na minimumu in ne boste imeli nobenih skrbi glede korozije. Prav tako ima kovane tridelne ročične gredi za dodatno trpežnost.

Članki iz iste kategorije