Nootropik Mind Lab Pro vsebuje mnogo sestavin:

Resasti bradovec – 500 mg

Potencialne koristi: Kontrolirana raziskava, pri kateri se je ugotavljajo placebo efekt, je povezala resasti bradovec s pomembnimi kognitivnimi izboljšavami pri odraslih, starih 50–80 let, z blago kognitivno okvaro. Raziskovalci kliničnih testov so mnenja, da lahko resasti bradovec pomaga ohraniti ravnotežje v razpoloženju.

Tirozin, N-acetil-L-tirozin (NALT) 175 mg

Potencialne koristi: Klinične raziskave pri ljudeh so pokazale, da lahko tirozin pomaga pri spodbujanju delovnega spomina v pogojih večopravilnosti in optimizira umsko zmogljivost pod velikim stresom, utrujenostjo in pomanjkanjem spanca. Poleg tega, da je tirozin znan kot nootropik za ohranjanje umskega delovanja pod stresom, je nedavno postal tudi nootropik za pozornost in koncentracijo.

L-teanin, sunteanin®, 100 mg

Potencialne koristi: L-teanin lahko v telo vzbudi mirno in sproščeno stanja, medtem ko istočasno izostri pozornost, budnost in koncentracijo. Uporablja se za študij, novo učenje, ustvarjalno reševanje problemov, umetnost ali druge naloge, ki zahtevajo tiho razmišljanje. L-teanin pomaga tudi pri zmanjševanju neželenih stranskih učinkov kofeina.

Rožni koren, standardizirana na aktivne nootropike: 3% rosavin, 1% salidrozid 50 mg

Potencialne koristi: Ta “adaptogena” rastlina pomaga krepiti umsko in fizično odpornost proti stresu, hkrati pa podpira možgansko energijo, spodbuja jasno in mirno razmišljanje v zahtevnih pogojih. Rižni koren se uporablja za izboljšanje umske obdelave, spomina, učenja, razpona pozornosti, razpoloženja in delovnih sposobnosti. Prav tako je rastlina postala slavna kot ojačevalec duha in telesa med olimpijskimi biatlonci in dvigovalci uteži iz vzhodnega bloka.

Vitamin B6, B9 in B12

Potencialne koristi: B6 + B9 + B12 je sinergistična trojica, ki cilja na homocistein. Pomaga pri pomislekih glede duševne učinkovitosti, povezanih s upadom kognitivnih sposobnosti, staranjem možganov in slabim pretokom krvi v možgane. Dokazano je tudi, da vitamini B6 + B9 + B12 spodbujajo ravnovesje razpoloženja, duševno energijo, shranjevanje informacij in zdravje možganov na daljše časovno obdobje.

Več si lahko preberete na spletni strani American life hacker.

Članki iz iste kategorije