Imate v lasti greznico? Potem veste, da morate poskrbeti tudi za njeno praznjenje oziroma čiščenje kot vsi lastniki objektov, ki niso priklopljeni na javno kanalizacijsko omrežje, temveč fekalije in vse ostalo spuščajo v greznico, ki se sčasoma napolni, zato jo je treba izprazniti. Za najbolj ustrezno in ekološko primerno čiščenje greznic poskrbi komunalno podjetje, zato ga v primeru polne greznice oziroma v primeru, da je od praznjenja minilo že veliko časa, pokličite in uredite praznjenje, saj je to nujno potrebno.Čiščenje greznic

Zakaj je čiščenje greznic nujno?

– ker se greznica v določenem času napolni,
– ker preveč polna greznica ne požira več fekalij,
– ker iz zelo polne greznice, ki dolgo ni bila izpraznjena, lahko začne uhajati neznosen smrad,
– ker je to zakonsko predpisano.

Koga poklicati za čiščenje greznic?

Komunala Mežan lahko učinkovito in hitro poskrbi za čiščenje vaše greznice. Prav tako pa nudijo tudi kvalitetno opravljanje drugih komunalnih storitev, kot je na primer sanacija greznic. V primeru, da na tem področju potrebujete nasvet ali pomoč, jih kontaktirajte in pomagali vam bodo. Vsekakor pa z vašim klicem ne odlašajte, saj pri polni greznici ali kakršnih koli težavah z njo ni dobro čakati, da težave ne postanejo še večje.
Čiščenje greznic bi moralo biti rutinsko opravilo, kot je to tudi predpisano z zakonom, saj je za greznice treba redno skrbeti, jih čistiti in poskrbeti tudi za vzdrževanje, če je to potrebno. Največja težava greznic je namreč ta, da so v nenehni uporabi cela desetletja oziroma po 50 in več let. Starejše greznice so bile po večini narejene v domači izdelavi in iz slabših materialov, zato še hitreje dotrajajo kot greznice, ki so bile narejene v zadnjem desetletju.
Pri dotrajanih greznicah pa obstaja velika nevarnost, da bo greznica slej ko prej začela puščati. V takšnem primeru je greznico treba sanirati v čim krajšem času, pred samo sanacijo pa je logično treba poskrbeti tudi za njeno praznjenje, ki ga opravi komunalno podjetje. V primeru, da imate z vašo greznico kakršne koli težave oziroma bi jo želeli očistiti, je komunalno podjetje pravi naslov, kamor se lahko obrnete. Tako boste najhitreje rešeni skrbi, vaša greznica pa bo spet pripravljena za uporabo.

https://www.youtube.com/watch?v=OKt_0i-8SOI

Članki iz iste kategorije