Na trgu tonerjev se vedno dogajajo novosti in generični tonerji so velikokrat bolj atraktivna ponudba od originalnih. To je predvsem zaradi cene, ampak tudi zaradi drugih lastnosti kot so: večji izkoristek barve, večja kapaciteta barve, možnost, da se toner napolni ipd. Eno izmed najbolj znanih podjetij, ki se ukvarja z izdelavo printerjev je Hewlett Packard, podjetje, ki prisega na uporabo originalnih barv za njihove printerje.

Za prepoznavnost imajo tonerji hp, ki so originalni, OEM znak na škatli. To je znak, da jih je izdelalo podjetje hp in da imajo najboljšo kompatibilnost s našimi hp napravami.

Kaj so generične kartuše in tonerji?

Kot smo prej omenili so originalni tonerji in kartuše od istega proizvajalca kot naš printer. To pomeni, da so tonerji hp, če uporabljamo hp printer, popolnoma kompatibilni z našo napravo. Generične kartuše in tonerji so narejeni s strani različnih proizvajalcev, ki so tudi kompatibilni z našim printerjem, ampak ne uporabljajo standardov kvalitete podjetja, ki je naredilo naš printer. Seveda, če uporabimo hp toner, ki je originalen imamo nekaj prednosti kot so:

  • Popolna kompatibilnost z našo naprave
    Naš printer bo najbolje deloval z originalnim tonerjem, ki ima zagotovilo proizvajalca za najboljšo kompatibilnost.
  • Ohranjanje okolja
    Vse barve tonerji so narejeni iz naravi prijaznih materialov za katere jamči proizvajalec.
  • Visoka kvaliteta printanja
    Če želimo najboljšo kvaliteto so tonerji hp prava izbira za vse printe, kjer želimo najboljšo kvaliteto.

Prednosti generičnih tonerjev

Originalni tonerji hp so seveda najboljša izbira za najboljšo kvaliteto tiskanja, ampak nakup generičnega tonerja ima svoje prednosti tudi. Z generičnim tonerjem bomo načeloma lahko naprintali več za manjši budget.

To je nekako tako, kot če kupujete mobilni telefon. Namesto kakšne znane in drage blagovne znamke, si kupite kakšno, ki na trg prodira. Denimo Xiaomi telefon bo tako odlična izbira, a na drugi strani bo cena nižja.

Generični tonerji ho so tudi boljša izbira, če želimo iztisniti malo več iz našega printerja. To je mišljeno v primeru, če veliko printamo ali če ne potrebujemo visoke kvalitete.

Za naš hp printer so najboljša izbira tonerji hp in enako velja če imamo proizvajalca druge znamke. Za najboljšo kvaliteto vedno kupujmo kartuše in tonerje od podjetja, ki je naredilo naš printer.

Članki iz iste kategorije