Gostovanje spletnih strani zagotavlja objavo spletnih strani ter trgovin na spletu, in sicer tako da jih lahko prav vsi obiskovalci oziroma uporabniki vidijo. Seveda morajo imeti slednji povezavo do interneta. Sama storitev gostovanja v praksi pomeni torej časovni zakup spletnega prostora, ki je namenjen za shranjevanje datotek vašega mesta na spletu. Datoteke pa vključujejo vse podatke, na primer slike, besedilo, videoposnetke, ki sestavljajo spletno mesto. Shranjene so na strežniku. Vedno, ko obiskovalec interneta vnese v brskalnik naslov nekega mesta na spletu, se njegov telefon oziroma računalnik poveže s tovrstnim strežnikom. Spletno mesto je tako preko brskalnika dostavljeno v napravo uporabnika oziroma obiskovalca.

Za web hosting potrebujete zelo zmogljiv strežnik

Za web hosting oziroma za spletno gostovanje je nujno potreben dovolj zmogljiv strežnik. To je pravzaprav velikanski in zelo zmogljiv specializirani računalnik, ki praviloma deluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Omogoča torej neprekinjeno dostopanje do datotek spletnega mesta.

Za web hosting je nujno potreben zelo zmogljiv specializirani računalnik
Za web hosting je nujno potreben velikanski in zelo zmogljiv specializirani računalnik, ki praviloma deluje 24 ur.

Strežnik mora biti torej povezan z internetom. Le tako je vaše spletno mesto lahko brez težav vedno na razpolago. Praviloma takšnega strežnika za web hosting ne zmoremo sami vzdrževati. Stroški so namreč previsoki. Posledično se za gostovanje spletnih strani raje obračamo na specializirane ponudnike, ki imajo zanesljiva in hitra gostovanja, prav tako svoje izkušeno ter strokovno podkovano tehnično osebje, zmogljive strežnike. Pohvalijo se lahko še z odlično tehnologijo, ki redno skrbi za učinkovito vzdrževanje pa tudi za varnost strežnikov.

Pasti pri izbiri ponudnika za spletno gostovanje

YouTube video
Naučite se kako gostiti spletno stran z imenom domene in dodati SSL certifikat

Pri izbiri ponudnika za gostovanje spletnih strani je treba biti precej pozoren. Za lažje odločanje bodite pozorni predvsem na: storitve in opremo, ki vam jo zagotavlja ponudnik, stroške, delovanje ponudnika, podporo strankam, ugled ponudnika.

Članki iz iste kategorije