Svoj dan večina med vami prične s pitjem kakšnega toplega napitka. Če to ni kava, pa je zagotovo čaj ali pa mleko. Morda pa na zgodaj zjutraj pijete konopljin čaj, ki v zadnjem času velja za še posebej priljubljen napitek. A ne glede na to, kaj si zjutraj privoščite, verjetno občutite, da vsak napitek na nek način deluje na vas oziroma na vaše počutje.

Vsekakor je treba napitke za dobro delovanje tudi pravilno pripraviti. Zlasti to velja za vse vrste čajev. Obstajajo določena pravila, ki narekujejo, koliko časa bi morali v vreli oziroma dovolj ogreti vodi puščati čajno vrečko, da je napitek dovolj učinkovit.

Kako pripraviti okusen in učinkovit čaj iz konoplje?

Kamilični čaj verjetno znate pripraviti, prav tako številne druge vrste čajev. Po drugi strani pa se nekateri čaji pripravljajo na nekoliko poseben način. To na primer velja za konopljin čaj. Kako ga torej pripraviti, da bo čim bolj okusen in tudi dovolj učinkovit?

Konopljin čaj ima odličen okus in blagodejen učinek
Konopljin čaj je za odličen okus in blagodejen učinek treba pravilno pripraviti.

Najprej v majhno posodo ulijemo vodo in jo spravimo do želene temperature, nekje med 70 ter 80 stopinj Celzija. Ključno je, da voda ne vre. Vrečko čaja iz konoplje nato kuhamo v posodi pol ure. Če voda slučajno prične vreti, zmanjšamo elektriko oziroma plin. Če preveč vode izhlapi, moramo dodajati svežo vodo. V primeru da bi radi dodali še drug okus čaja, lahko zadnjih nekaj minut poleg kuhamo še vrečko čaja po naši izbiri.

YouTube video
Video: postopek kako pripravimo odličen konopljin čaj

Ko se pripravek nekoliko ohladi, lahko čaju iz konoplje dodamo še med ali sladkor, da dosežemo boljši oziroma prijetnejši okus.

Berite članek naprej s klikom na povezavo https://www.zelisca.si/napitki-ki-pripomorejo-k-boljsemu-pocutju/

Članki iz iste kategorije