Dandanes je elektronsko pošiljanje sporočil v mnogih pogledih postalo glavni način komunikacije v poslovnem svetu. Predstavlja tudi idealni kanal za pošiljanje preprostih sporočil prijateljem in družinskim članom. Vse omenjeno nam omogoča e-mail gostovanje, ki deluje preko shranjevanja sporočil na strežniku. Zato jih je vedno mogoče pregledati na našem računalniku, ne da bi jih imeli shranjene na trdem disku. Deluje preko določene domene spletne strani, zato je to idealni način komunikacije za podjetja ali druge organizacije. Ponujajo ga različna podjetja, ki si lastijo močne strežnike za pošiljanje manjših ali večjih sporočil v elektronski obliki preko spleta.

Zakaj potrebujemo e-mail gostovanje?

Komunikacijske poti med spletno stranjo in obiskovalci so resda na voljo v mnogih oblikah. Je pa edino pravilno in najbolj varno, da se uporablja domenska pošta. S tem je mišljeno to, da je elektronski naslov za informacije, prodajo, kadrovanje ali drug element podjetja v domeni glavni spletne strani. Na primer, če je domena določene spletne stran mojepodjetje.si, nam e-mail gostovanje omogoča domensko elektronsko pošto z naslovom, kot je info@mojepodjetje.si. Tako celoten profil podjetja izgleda bolj profesionalno, kar tudi poveča zaupanje novih in obstoječih strank.

Danes je elektronsko pošiljanje sporočil postalo osrednji način komunikacije v poslovnem svetu, obenem pa predstavlja idealen način za pošiljanje preprostih sporočil prijateljem in družinskim članom.

Zakaj je e-mail gostovanje najboljša izbira za podjetniško rabo?

Shranjevanje elektronskih sporočil z občutljivimi informacijami je pogosto ključnega pomena za poslovne uporabnike. Razni ponudniki e-mail gostovanja imajo zelo napredne strežnike z več sloji zaščite za vsa sporočila. Tako je komunikacija med posamezniki in podjetjem vedno zavarovana s šifriranjem, kar onemogoči hekerjem in nepridipravom, da bi se polastili gesel, elektronskih naslovov ter podobno.

Uporaba svojega lastnega e-mail gostovanja tudi omogoča, da se brez oglasov in drugih motečih elementov uporablja elektronski poštni predalnik. Tako se je mogoče lažje osredotočiti na delo. Obenem pa ni prisotnih raznih omejitev za katere se ne ve vnaprej. Pri zakupu strežnika s spletnimi rešitvami je mogoče izbrati različne pakete, ki so prikrojeni manj ali bolj zahtevni uporabi.

YouTube video

Napredni sistem filtriranja

Ohranjanje pomembnih elektronskih sporočil in brisanje nezaželene pošte lahko postane zelo moteče. Hitro se zgodi, da se nabiralnik na strežniku napolni do te mere, da ne moremo več sprejemati nove spletne pošte. Z naprednim strežnikom za e-mail gostovanja, pa je veliko lažje odstraniti nezaželeno pošto. Napredni filtri in drugi postopki overitve prihajajoče pošte preprečujejo prekomerno zasedenost na strežniku. Obenem pa je tako lažje odstraniti nevarno in drugače škodljivo elektronsko pošto, ki lahko vsebuje viruse ali druge nezaželene vsebine.

Članki iz iste kategorije