Moderni HVAC sistemi hlajenja in ogrevanja nam nudijo nepredstavljivo udobje v vsaki sezoni. Eden izmed najboljših načinov ohranjanja primerne temperature v našem domu je uporaba deljene klimatske naprave. Seveda je pri tem zelo priporočeno, da je montaža klime opravljena s strani strokovnjakov. Tako bomo poskrbeli za učinkovito in dolgotrajno delovanje naprave v vsaki sezoni. Najnovejše klime pridobijo večino tople in mrzle energije iz zunanjega okolja. Tako porabijo izredno malo električne energije, kar pomeni, da jih lahko uporabljamo skozi celo leto.

Primerna montaža klime

Preden se odločimo za nakup deljene klimatske naprave, je pomembno, da opravimo osnovni pregled prostora, ki ga želimo ogrevati ali hladiti. Prvi in najbolj ključni element je moč oziroma nosilnost stene. Vsaka montaža klima je veliko lažja, če je stena trdna in lahko prenaša obremenitev več deset kil. 

Primerna montaža klime
Primerna montaža klime je ključnega pomena

Zunanja enota klima lahko doseže tudi 50 in več kilogramov teže. Notranja enota je dokaj lažja, vendar tudi doda dodatni stres dodatne teže na steno. Tudi, če izgleda, da namestitev ni mogoče, je priporočen ogled strokovnjaka. V podjetju Prealpi lahko zaprosimo za strokovni nasvet in izvedbo montaže klime s strani izkušenih monterjev.

Odvod kondenza klimatske naprave

Profesionalna montaža klime zajema tudi namestitev odvodnih kanalov za kondenz. Ta se tvori pri hlajenju in gretju. Odvečna voda se neprestano ustvarja pri gretju in hlajenju, zato je zelo pomembno, da poskrbimo za njen odvod v žleb, v vedro, na nadstrešek ali drugam. 

Klimatskew naprave Hitachi
Klimatskew naprave Hitachi

Optimalno je, če odvodni kanal monterji klime napeljejo v žleb. S tem se zagotovi nemoteno delovanje naprave v vseh letnih časih. Obenem pa se prepreči nabiranje vode na našem dovozu, balkonu in drugih ravnih površinah.

Povprečno je potrebno, da se namesti dva kanala za odvajanje kondenza. Prvi je potreben za hlajenje, drugi pa za ogrevanje. Klima odvaja vodo iz zadnje strani med hlajenjem, ko pa ogreva, pa odvaja vodo na spodnji strani zunanje enote.

Napredne funkcije klime Hitachi

Današnja ponudba klimatskih naprav je raznovrstna. Izbiramo lahko med številnimi proizvajalci, ki se med seboj razlikujejo po ceni, zmožnostih hlajenja in ogrevanja zraka, funkcijah klime ipd. Zelo popularen proizvajalec klim in toplotnih črpalke je Hitachi, katere na slovenskem tržišču prodaja podjetje Prealpi, ki pa je tudi njihov uradni zastopnik. Hitachi je Japonsko podjetje z dolgo tradicijo inovacij v številnih tehnoloških panogah. 

Hitachi klimatske naprave so postale v Evropi in drugih delih sveta zelo popularne. Za to so bile deležne njihove številne lastnosti, kot so:

  • Nizka poraba električne energije
  • Samočistilni sistem notranje enote
  • Filter zraka, ki ujame alergene, prašne delce in druge nevšečnosti v našem domu
  • Tiho delovanje notranje in zunanje enote

Največji uspeh pa je požela funkcija Hitachi klim z imenom Frost Wash. To je tehnologija, kjer notranja enota klime zamrzne svojo notranjost. Nato pa vso umazanijo odstrani z izpihovanjem. Sprva je omenjena tehnologija bila prisotna samo v Japonskih izvedbah klim, vendar je hitro pridobila popularnost v Ameriki, Evropi in drugod po svetu.

Prenosne klime ne zahtevajo montaže

Nekatere zgradbe so pod spomeniško zaščito, kar pomeni, da jim ne smemo spreminjati zunanjosti. Tako ni možna montaže klasične split klimatske naprave. V tem primeru lahko si lahko pomagamo s prenosno klimo, ki lahko hladi in greje. Prednost je tudi ta, da jo lahko premikamo iz sobe v sobo. Pomembno se je zavedati, da prenosne klime potrebujejo dostop do zunanjega zraka preko cevi. To lahko namestimo na katerokoli okno s posebnim tesnilom, ki drži cev na mestu. Za to ne potrebujemo nobenega orodja -, ko pa je več ne potrebujemo, pa tesnilo lahko preprosto odstranimo.

https://www.youtube.com/watch?v=Zft4ZVXRPQY
5 najboljših prenosnih klimatskih naprav

Visoka mobilnost, ki jo imajo omenjene klime, pa je možno izkoristiti za hitro hlajenje poslovnih in drugih prostorov. Samo napravo je mogoče premikati iz prostora v prostor po želji. Podjetje Hitachi proizvaja tudi prenosne klimatske naprave. Te so izredno energijsko varčne, kar jih naredi primerne za raznovrstno uporabo. 

Podjetje Prealpi ponuja vrhunske HVAC sisteme

Podjetje Prealpi deluje kot generalni zastopnih Hitachi HVAC naprav na slovenskem tržišču. V njihovi ponudbi lahko zasledimo klimatske naprave, toplotne črpalke ter druge naprave, ki so namenjene nudenju najvišjega ugodja bivanja.

Strokovnjaki iz podjetja Prealpi nam tudi nudijo vrhunsko montažo klimatskih naprav in toplotnih črpalk. Njihovi izkušeni monterji nam pomagajo najti najbolj ustrezno mesto za namestitev naše HVAC naprave ter jo tudi izvršijo.

Kakovostne klimatske naprave Hitachi se priporočajo za majhne in velike osebne ter poslovne nepremičnine. Vgrajen imajo senzor vlage, ki skrbi, da se v posameznem prostor ne nabira preveč vlage oz. jo je premalo. Enako velja tudi za prenosne klime Hitachi, ki so namenjene za sezonsko uporabo in manjše ter večje prostore.

Članki iz iste kategorije