Ljudje kupujemo najrazličnejše pripomočke, ki nam pomagajo pri nadzorovanju našega življenja. Med drugim so zelo priljubljene tudi osebne tehtnice. Tovrstni pripomoček bi lahko našli skorajda v vsakem domu. Nekateri so nanj tako zelo navezani, da ga uporabljajo vsak dan. Navadno ga v tem primeru postavijo kar pod posteljo. Nanj pa stopijo že takoj, ko zjutraj vstanejo.

Na voljo so različne vrste osebnih tehtnic. S številnimi prednostmi se pohvalijo elektronske osebe tehtnice. Predstavljajo namreč izvrstni aparat za izjemno natančno spremljanje teže telesa pa tudi sestave. Zlasti priljubljene so pametne elektronske osebne tehtnice.

Spoznajte pametno elektronsko osebno tehtnico

Izbira pametne elektronske osebne tehtnice je lahko izvrstna, saj ne meri zgolj vaše telesne teže. Takšna naprava vam med drugim omogoča tudi merjenje maščobnega in mišičnega deleža, merjenje indeksa telesne teže, količino vode v telesu in delež kostnega tkiva.

elektronske osebne tehtnice za spremljanje telesne teže in drugih telesnih parametrov
Digitalna elektronska osebna tehtnica je naprava, ki se uporablja za merjenje mase ali teže. Večina digitalnih tehtnic je opremljena tudi z osvetljenim led zaslonom/zaslonom, da še lažje odčitate svojo težo. Elektronske tehtnice so običajno bolj natančne. Tudi nastavitev elektronske osebne tehtnice je zelo preprosta.

Osebna elektronska pametna tehtnica vam bo skupaj z merilnikom za krvni tlak omogočala, da boste lahko kar v domačem okolju redno preverjali stanje svojega telesa pa tudi zdravja.

Natančno in hitro merjenje elektronske osebne tehtnice

Nekaj prednosti elektronske osebne tehtnice smo že omenili. Med drugim ne pozabimo, da takšna naprava stanje telesa izmeri zelo hitro, obenem pa tudi natančno. Same rezultate pa lahko opazujete na LCD zaslonu.

Določeni tipi omenjene naprave se lahko povežejo tudi s pametnim telefonom. Nanj tako lahko preprosto prenesete podatke. Na takšen način pa seveda precej lažje in natančneje spremljajte svoj napredek. Prav tako elektronska osebna tehtnica omogoča povezovanje z wi-fi ali pa z bluetooth.

Samo merjenje sestave telesa pa poteka po principu tako imenovane bioimpedance. Ta meri upornost tkiv proti določeni napetosti elektro valov. Ker vam takšna naprava omogoča zares veliko koristnih funkcij, je v resnici cenovno zelo ugodna.

Dodatne funkcije moderne osebne tehtnice

Moderna osebna tehnice se pohvali še s številnimi dodatnimi funkcijami. Ob pritisku z nogo na tehtnico se ta samodejno prižge, in sicer zaradi senzorja za pritisk. Prekomerno obremenitev tehtnice preprečuje zaščitni sistem.

YouTube video
V tem videu so prednosti in slabosti 5 najboljših pametnih osebnih tehtnic, ki so trenutno naprodaj.

Dodatna funkcija je tudi brezbaterijska elektronska tehtnica, ki se polni s ponavljajočimi pritiski na vgrajeni gumb.

Izbira primerne tehtnice za merjenje teže

Če osebno tehtnico potrebujete zgolj za to, da si na hitro izmerite svojo telesno težo, potem je dovolj dobra izbira že klasična tehtnica.

Če pa si želite z osebno tehtnico izmeriti še kaj več, potem posezite po moderni napravi, ki omogoča vrsto dodatnih funkcij.

Članki iz iste kategorije