Ko se bliža konec šolskega leta, nam morda po mislih hitijo mnoge obveznosti in načrti za prihodnost naših otrok. Starše takrat pesti načrtovanje poletnih počitnic, priprava otrok na zaključne izpite, službene obveznosti ipd. Tako se velikokrat pozabimo zahvaliti ljudem, ki so celo leto skrbeli za izpopolnjevanje znanja naših malčkov. Zahvalo lahko pokažemo s preprostim darilom za učitelje, ki jim ga podarimo pred ali ob koncu zaključenega leta šole. Tradicija obdarovanja učiteljev je že zelo stara. Obenem pa je idealen način, da pokažemo otrokom, kako se primerno zahvaliti.

Učitelji veliko žrtvujejo za naše otroke

Učitelji in učiteljice preživijo vsaj 8 ur na dan z otroci v šoli. Pri tem pa se morajo prilagajati potrebam naših malčkov in sledenju programa učenja. To je dokaj stresno delo, ki jim vsak delovni dan odvzame veliko energije. Pri tem skrbijo za ključno deljenje znanja, ki ga bodo naši nasledniki nujno potrebovali v tem svetu. V javnih šolah učitelji dostikrat nimajo primernega stimulativnega plačila. Vse to pomeni, da je primerno, če jim pokažemo kanček hvaležnosti. 

Darila za učiteljice so lahko tudi ženski modni šali, zapestnice, naravna kozmetika ipd. Univerzalna darila so tudi različne kave in čaji.

Z darovanjem daril za učiteljice in druge strokovne delavce v naši šoli bomo vsem obdarovancem dvignili moralo. Pokazali pa jim tudi bomo, da kot starši cenimo njihov trud in žrtvovanje, ki je potrebno pri tem delu.

Otroci pridobijo dobre navade

Dejstvo je, da se otroci vsak dan učijo od nas različnih navad in obnašanja. Če bodo videli, da smo kupili darilo za učitelja, ki jim je bil pri srcu, se bodo naučili pomembnosti obdarovanja. Tako lahko otroke spodbudimo, da predajo učiteljem zahvalne kartice ob različnih dogodkih in koncu šolskega leta. Seveda pa ni nič narobe, če prinesejo kakšno preprosto darilo, kot so knjige, skodelico za pisanje sporočil ipd.

Darila za učiteljice so lahko tudi ženski modni šali, zapestnice, naravna kozmetika ipd. Univerzalna darila so tudi različne kave in čaji. Dobro poznano dejstvo je, da učitelji potrebujejo vso energijo, da se neprenehoma spopadajo z nalogami svoje službe. Pri tem pa jim lahko pomaga kakovostna kava, ki izboljša počutje in jim dvigne nivo energije.

YouTube video

Darilo za učitelje pred pokojem

Ko se bliža čas upokojitve učitelja, je primerno, če mu mi ali naši otroci kaj podarijo. Taka darila so lahko nekaj preprostega, kot je paket več različnih okusov čokolad, šalica s smešnim napisom ipd. Darila za učiteljice pa so lahko darilni seti z domačimi dobrotami ali paketi za razvajanje v kopalnici z dišečimi šamponi in mili. 

Seveda pa je tudi primerno, če skupen razred podari enotno darilo, kot je uokvirjen podpis vseh učencev ipd. Vsak človek je vedno vesel iskrenih daril ob različnih dogodkih, ki mu spremenijo življenje. Učitelji pa se vsak dan spoprijemajo z novimi izzivi, ki jim ga prinaša učenje otrok. Zato je zelo pomembno, da jim pokažemo našo skrb in hvaležnost.

Članki iz iste kategorije