Čas okoli božiča in novega leta je namenjen tudi okraševanju domov. V ospredju je vsekakor tudi božično drevo, ki ne bi smelo manjkati v prav nobenem stanovanju. A pri izbiri novega tovrstnega okrasja se moramo odločiti med umetnim in naravnim drevescem. Tako naravno kot tudi umetno božično drevo je lahko dobra izbira, saj se obe vrsti drevesa ponašata s svojimi prednostmi.

Nekateri med vami si v svoje prostore nikakor ne dovolite namestiti drevesa iz umetnih materialov, ker že od nekdaj prisegate na naravno. Po drugi strani pa vas morda mika, da bi se tokrat odločili kar za umetno smrečico, s katero bi morda imeli precej manj nevšečnosti. Pri tem mislimo zlasti na vzdrževanje in čiščenje sobe.

Ključne prednosti umetne božične smreke

Zakaj je umetno božično drevo vse bolj priljubljena izbira, je nekaterim med vami že povsem jasno. Ko takšno vrsto novoletnega dekorja postavite v določen prostor, nimate nikakršnih skrbi, da bi z njega dnevno na tla padlo nešteto iglic, ki bi jih morali sproti čistiti.

Belo umetno božično drevo
Umetno božično drevo precej lažje okrasimo

Umetno božično drevo tako ves čas ostaja v povsem enakem stanju, kot tedaj ko ste ga namestili v svoj dom. Tudi ko ga pospravljate, z njim nimate prav velikega dela. Posamezne sestavne dele preprosto zložite v škatlo, to pa postavite na mesto za shranjevanje božičnega okrasja.

Prav tako vam je božično drevo iz umetnih materialov na voljo v številnih velikostih, oblikah in ne nazadnje tudi najrazličnejših barvnih odtenkov. Čeprav večina med vami še vedno prisega na tradicionalno zeleno barvo novoletnega drevesca, so zelo mikavna tudi tista v srebrni, beli in celo modri barvi.

Na umetna drevesca za novo leto prisegajo tudi vsi tisti, ki jim je mar za naravna drevesca, ki rastejo v gozdu. A po drugi strani raziskave kažejo, da lahko proizvodnja umetnih drevesc naravi oziroma našemu okolju lahko povzroči še več nevšečnosti.

Okraševanje umetnega božičnega drevesca

YouTube video
Video: 7 idej za oblikovanje božičnega drevesa

Ne nazadnje pa je umetno božično drevo lahko tudi precej lažje okrasiti. Vejice in veje na njem so namreč povsem stabilne, obenem pa tudi povsem simetrično razporejene. Posledično se tudi okraski na njem lahko veliko bolj enostavno razporejajo.

Članki iz iste kategorije