Se vam zdi, da so ženske na sploh veliko bolj zahtevne pri izbiri obutve v primerjavi z moškimi? Morda temu ni ravno tako. Je pa res, da praviloma v omari s čevlji lahko opazimo veliko več ženske kot moške obutve. Nič nenavadnega ni, če v garderobni omari na kupu vidimo na primer pet različnih parov sandal za ženske.

Lahko torej rečemo, da se ženska obutev bolje prodaja od moške? Recimo. Po drugi strani pa lahko raziščemo, katera je najbolj zaželena in priljubljena obutev za ženske. Odgovor je težko najti kar tako. Najbolje se je ozreti naokoli in videti, v čem se ženske najraje sprehajajo v prostem času in tudi na delovnem mestu. Veliko pa je seveda odvisno od letnega časa.

Priljubljena jesenska in zimska obutev za ženske

Ženska obutev se ne nazadnje lahko deli tudi glede na letni čas. Je pa res, da se lahko kar nekaj vrst obutve nosi skozi vse leto. Sploh, če se večino časa nahajate v notranjih prostorih. Načeloma pa velja, da so najbolj priljubljena ženska obutev v jesenskem in zimskem času gležnarji.

Ženska obutev - gležnarji
Gležnarji so zelo priljubljena ženska obutev v zimskem času

In zakaj ravno gležnarji? Ker so udobni, prijetni, ravno prav topli in ne nazadnje, ker jih na trgu lahko najdete v številnih različicah. Prav tako se takšna obutev lahko odlično kombinira s prav vsemi kosi oblačil.

Naj obutev za ženske za toplejši letni čas

Če ženske v hladnejšem delu leta zlasti prisegajo na gležnarje pa tudi na škornje, se spomladi in poleti najraje obujejo v natikače ali pa sandale. Tudi takšna obutev je lahko izjemno raznovrstna, zato ni nič čudnega, če v omari ene same ženske najdemo tudi po nekaj več kosov.

Video: TOP 5 elegantnih poletnih čevljev

Na sploh priljubljena pa je ženska obutev v obliki espadril pa tudi oksfordic. Takšna obutev je prijetna in udobna, obenem pa tudi zelo prefinjenega videza. V zadnjih letih ženske k elegantnim kosom oblačil zelo rade kombinirajo tudi različne vrste športnih copat. Če je bilo to na začetku za marsikoga osuplo, je dandanes to nekaj povsem normalnega.

Gležnarji, elegantni škornji, sandali, espadrile, oksfordice – nič od naštetega ne sme manjkati v omari ženske, ki se rada lepo oblači in obuva.

Članki iz iste kategorije