Čiščenje zaslona, tipkovnice in drugih delov namiznega računalnika je vedno zelo priporočljivo. Pri laptopih pa ima še večji pomen, saj se umaže hitreje. Za to je zadolženo dejstvo, da se celotne naprave dotikamo z rokami, jo uporabljamo v zunanjem okolju, prenašamo iz sobe v sobo ipd.

Prenosnik ne izpostavljajmo vročini

Moderni računalniki imajo veliko bolj napredno hlajenje, kot so ga imeli včasih. To pomeni, da ne ustvarjajo tako veliko tople energije, kot so jo včasih. Kljub temu pa je posamezni prenosnik občutljiv na vročino v okolju. Tako ga ni nikoli dobro izpostavljati soncu, uporabljati blizu grelnih teles ipd. Najbolje je, če se vedno nahaja na trdi površini, kjer ima dovolj prostora za hlajenje pred, ob in pod svojim ohišjem.

Če ugotovite, da se vaš prenosni računalnik pregreva, lahko naredite nekaj stvari, da ga ohladite.

Res pa je, da prenosni računalnik ni vedno mogoče uporabljati na trdni površini, kot je miza. Če ga imamo v naročju, moramo paziti, da si ne opečemo nog, rok ali drugih delov telesa. Načeloma to ni težava pri brskanju po spletu, uporabo elektronske pošte ipd. Se pa lahko spodnji del računalnika hitro segreje ob igranju modernih 3D iger in drugih intenzivnih nalogah.

Preberite si še naslednji članek: Shranjevanje pošte v oblaku

E-mail gostovanje temelji na shranjevanju sporočil na strežniku. Zaradi tega je mogoče sporočila pregledovati na računalniku, ne da bi jih bilo potrebno shranjevati na trdem disku. Ta storitev deluje preko specifične domene spletne strani, zato je izjemno uporabna za podjetja in druge organizacije, ki iščejo zanesljiv način komunikacije.

Prenosni računalnik in programi za zagotavljanje varnosti

Če računalnik uporabljajo starejši ljudje in otroci, je dobro kupiti bolj napreden protivirusni program. Enako velja za uporabnike, ki veliko brskajo po spletu in obiskujejo potencialno nevarne spletne strani, ki so lahko okužene z virusi.

YouTube video

Torba za prenosni računalnik zaščiti računalnik pred poškodbami

Priporočeno je, da torba za prenosni računalnik postane del opreme, ki jo uporabljamo vsak dan, ko prenašamo naš računalnik po terenu. Računalniku nudi zaščito pred prahom, vlago in udarci pri padcih ter v mnogih drugih situacijah. Obenem pa ohranja njegovo vrednost, kar je zelo pomembno iz vidika zagotavljanja dolge življenjske dobe.

Članki iz iste kategorije