Se tudi vi pogosto sprašujete, kakšno darilo kupiti mladostniku, ki je na primer maturiral ali dopolnil osemnajst let? Pozabite na darila, na katera lahko nadenete pentljico. Poceni in navdušujoče darilo je zagotovo tudi registracija domene.Registracija domene

Zakaj je registracija domene tako »kul«?

Mladi na spletu preživijo kar veliko časa in zagotovo jih je med njimi kar nekaj, ki o spletu vedo veliko več kot povprečen odrasel človek. In ne le tega, za kaj vse splet uporabljajo drugi, temveč tudi, kako bi lahko splet na zanimiv način uporabljali sami. Nekateri že pišejo svoje spletne dnevnike, drugi so ves čas prisotni na družbenih omrežjih, kjer s svetom delijo svoje najbolj nore zamisli, tretji bi radi splet izkoristili za zaslužek. In če želite te mlade obdariti z nečem posebnim, kar jim bo gotovo prišlo prav, jih lahko prijetno preseneti registracija domene.
Kaj je domena? Za tiste, ki ne veste – to je spletni naslov neke spletne strani (povedano precej enostavno). Registracija domene je torej skoraj tako, kot bi mlademu iz preteklosti podarili knjigo, kjer je na platnicah njegovo ime že zapisano, sam pa mora napolniti notranjost.
Registracija domene ni drago darilo, saj je registracija domene z domensko končnico .si,ki označuje Slovenijo, vredna kakšnih 15 evrov na leto – domeno je treba namreč vsako leto podaljšati.
Kaj pa bo obdarjenec počel z domeno? Verjemite, da bo hitro našel kakšno dobro idejo – in morda se iz registracije domene razvije prava spletna stran, ki bo nekoč prerasla tudi v dobro prepoznaven posel.

Kaj naj pove ime?

Registracija domene seveda zahteva ime oziroma naslov. Tu imate kar nekaj možnosti, o katerih velja razmisliti,saj sprememba potem, ko je registracija domene opravljena, ni mogoča. Domeno lahko registrirate tako, da zanjo uporabite ime, priimek, vzdevek obdarjenca. Lahko uporabite ime in njegovo starost ali ime in letnico rojstva. Lahko jo posvetite kakšni posebni dejavnosti ali hobiju, s katerim se ukvarja. Izbire je torej kar veliko, vsekakor pa velja imeti v mislih, da naj registracija domene temelji na takšni izbiri naslova, da bo domena (npr. domena .si) za obdarjenca uporabna kar najdlje – tako bo gotovo vsako leto podaljšal njeno veljavnost (ali pa boste za to poskrbeli vi).

https://www.youtube.com/watch?v=VzVFdqqJFj0

Članki iz iste kategorije