Prostor za sprostitev

Dnevna soba je postala naš prostor za sprostitev, oddih, druženje in dremež. Družine se zvečer družijo ob gledanju dobrih filmov, igranju iger ali poslušanju glasbe. Pomembno je, da prostor ni samo lep na pogled, temveč je tudi funkcionalen in udoben.Včasih si starši niso drznili kupiti svetlega enobarvnega pohištva zaradi strahu, da se bodo povsod poznali odtisi malih ročic, ostanki hrane in podobno.

dnevna-soba-prevc

Dandanes lahko brez skrbi naročite vse pohištvo za dnevno sobo v svetlih (celo belih) odtenkih, saj so materiali odporni na madeže in udarce. Če imate majhne otroke, potem lahko brez odlašanja izberite usnjen kavč v beli barvi, omare in klubsko mizico pa v svetlih, nesvetlečih barvah, ki jih lahko preprosto očistite z vlažno krpo.

Ste ljubitelj temnih odtenkov? Kombiniranje svetlih in temnih odtenkov je tako odsev klasike kot tudi drznega modernega stila. Kombinacija temnega hrasta in bele barve bo dala vaši dnevni sobi pridih klasičnega razkošja- dodajte še nekaj blazin v živih in svetlih odtenkih za popoln zaključek celote.

Moram res izbirati med eleganco in udobjem?

Nikakor ne! Dejansko vam nikoli ni bilo potrebno izbirati med eleganco in udobjem. Današnji materiali sedežnih garnitur in ostalega pohištva so, kot je že bilo rečeno izjemno odporni in vzdržljivi. Pri opremljanju dnevne sobe (prevc.si) morate samo razmišljati o namenu uporabe pohištva, torej, da je hkrati funkcionalno, udobno in lepo.

YouTube video

Pri vseh elementih pohištva lahko izbirate med različnimi materiali, velikostjo, barvo in podobno. Za dosežek popolnega ravnovesja med udobjem in eleganco je najbolje, da sedežne garniture najprej preizkusite v prodajnem salonu. Skupaj z družino pojdite in se usedite na razstavljen kavč ter si predstavljajte, kako bi posamezni elementi izgledali v vašem domu. Če pa imate manjši prostor potem so dvosedi idealna rešitev. Zamislite si katere aktivnosti bodo dejansko potekale v tem prostoru in temu primerno izberite tudi pohištvo. Potrebovali boste prostor za sedenje za vas in vaše goste, mizico za odlaganje stvari in pitje kavice, nizke omarice za postavitev televizije in druge elektronike ter seveda omare za shranjevanje različnih stvari.

Članki iz iste kategorije