Brez ustrezne gostinske opreme ni mogoče izvajati strežbe hrane ter pijače. Takšna oprema je nepogrešljiv del opreme barov, kuhinj ter drugih gostinskih obratov. Na našem trgu je možno izbirati med številnimi ponudniki opreme za gostince. Kupci pa se pri izbiranju najprimernejšega dobavitelja srečujejo z različnimi informacijami o sami opremi. Kadar se kupec odloči za nakup, na to vplivajo določeni dejavniki. Ponudnik mora slednje dobro poznati, zlasti če želi izoblikovati primerno trženjsko strategijo.

Na trgu vam je na povsem nova gostinska oprema, prav tako tudi rabljeni gostinski pomivalni stroji in druga rabljena tovrstna oprema. Ker gre torej za precej širok nabor izdelkov, gostinsko opremo lahko ločimo na štiri glavne sklope. To so nevtralna oprema, termična oprema, pomivalna ter hladilna oprema ter drobni kuhinjski inventar ter manjši stroji.

Materiali gostinske opreme

Nova ali pa rabljena gostinska oprema se uporablja povsod tam, kjer se streže pijača ter pripravlja hrana. To je v kuhinjah restavracij, bolnišnic, v barih. Ključno je, da je oprema narejena iz čim bolj kakovostnih materialov, ki so dobro odporni na vlago. Da bi se na učinkovit način izognili rjavenju, se mora praviloma oprema izdelovati izključno iz nerjaveče pločevine.

Gostinska oprema - cvrtnik
Gostinska oprema, kot je naprimer cvrtnik na fotografiji, mora biti narejena iz čim bolj kakovostnih materialov

Oprema mora biti izdelana ter uporabljena v skladu s Pravilnikom o higienskih ter sanitarno-tehničnih pogojih. Kupce takšne opreme delimo na posrednike pri prodaji in na končne kupce. Posredniki gostinske opreme so inženiring ali projektivna podjetja ter gradbena podjetja, ki se prijavljajo na javne razpise in v celotnem sklopu javnega naročila nudijo tudi opremo za gostince.

Zakaj so rabljeni gostinski pomivalni stroji lahko povsem učinkovita rešitev

Omenili smo, da vam je celotna oprema za gostince na voljo tudi v rabljeni različici. Med najbolje prodajano opremo so zagotovo tudi rabljeni gostinski pomivalni stroji, ki so primerni za vse vrste pomivanj. Primerni so za pomivanje kozarcev, pribora in posode. Profesionalni stroji se lahko na povsem enostaven način prilagodijo potrebam posameznika.

YouTube video
Video: Gostinski pomivalni stroj Winterhalter – Serija UC / Profesionalni pomivalni stroj Winterhalter

Če pa želimo z rabljenim gostinskim pomivalnim strojem doseči najboljše rezultate, moramo vedeti, da na to vplivajo tudi vodni tlak, temperatura pomivanja, temperatura izpiranja, količina izpiralnega ter pomivalnega sredstva, ne nazadnje še čas pomivanja. Za rabljene stroje praviloma velja šestmesečna garancija. Možna pa je tudi njihova montaža, in sicer po dogovoru.

Najbolje prodajana gostinska oprema

Na kateri aparat oziroma stroj najprej pomislite, ko je govora o gostinski opremi? Najverjetneje na kakovosten pomivalni stroj, brez katerega ne zmore delovati prav nobeno gostinsko podjetje. A ne glede na to, za katero podkategorijo gre, je ključnega pomena, da je gostinska oprema izdelana iz povsem ustreznih materialov in da povsem zadošča Pravilniku o higienskih ter o sanitarno-tehničnih pogojih.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najbolje prodajanih izdelkov, ki jih lahko najdete pod kategorijo gostinska oprema.

Pomivalni stroj za pomivanje kozarcev

Pomivalni stroji za pomivanje kozarcev so na voljo v štirih velikostih: S, M, L ali XL. Med seboj se razlikujejo zlasti po porabi razpoložljivega prostora za nameščanje, po kapaciteti in ne nazadnje tudi po vrsti posode. Nekateri tovrstni stroji so primerni tudi za pomivanje pladnjev in pekačev.

Pomivalni stroj za pomivanje kozarcev
Pomivalni stroj za pomivanje kozarcev so na voljo v različnih velikostih

Sicer pa so za pomivanje različnih tipov kozarcev na voljo trije standardni programi. To so program za blago pomivanje krhkih kozarcev, kozarcev za penino in kozarcev z dekoracijo; program za pomivanje kozarcev za vodo, sok ter druge različne tipe kozarcev; program za močno pomivanje robustnih pivskih kozarcev in za trdovratno umazanijo.

Košarni pomivalni stroji

Gostinska oprema vam omogoča tudi nakup zelo praktičnih košarnih strojev. In katere so največje prednosti takšnega pomivalnega stroja? Povsem bleščeči kozarci, ki jih ni treba ročno polirati, samo en sistem za celostno rešitev, zanesljiva higiena procesa pomivanja, občuten prihranek pri času in denarju, ne nazadnje tudi zelo zadovoljni gostje.

Učinkovito izbran košarni stroj poskrbi za brezhiben ter optimalen rezultat pomivanja. Funkcija VarioPower vam na primer omogoča, da so lahko fini kozarci za vino z nizkim tlakom prav tako temeljito čisti kot robustni pivski kozarci z visokim tlakom.

Kaj omogočajo pomivalni stroji Classeq

Posebna vrsta gostinske opreme so pomivalni stroji Classeq. To so novi ali pa rabljeni gostinski pomivalni stroji za kozarce. Omogočajo povsem sijoče pomivanje, nizke obratovalne stroške, preprosto čiščenje.

Vsi omenjeni izdelki so vam za ogled in nakup na voljo tudi v spletni trgovini. Vsa gostinska oprema je zelo natančno opisana, tako da vam bo pri izbiri še lažje.

Članki iz iste kategorije