Za besedo stres ste verjetno že slišali, seveda ste stresne situacije zagotovo tudi že kdaj sami doživljali. Ni nujno, da na delovnem mestu. Težje preizkušnje vas lahko počakajo tudi doma. A ne glede na to, kje ste stres doživljali oziroma ga še doživljate, pa je daleč najpomembneje, da se z njim znate soočati.

Če se na dolgi rok želite otresti stresa, je ključno, da se najprej zdravo prehranjujete. Prav tako je ključno, da se gibljete v zadostni meri in da si namenite dovolj kakovostnega spanja. V nasprotnem primeru vam ne bo moglo pomagati niti najboljše prehransko dopolnilo, ki je morda posebej namenjeno za lajšanje težav, ki so povezane s stresom.

Kje se ljudje najpogosteje srečujejo s stresom?

Če bi naključne ljudi vprašali, kje se najpogosteje srečujejo s stresom, bi verjetno večina med njimi po pričakovanju odgovorila, da na delovnem mestu. Žal pa to ni edino mesto, ki je lahko prepojeno z njim. Na žalost se veliko oseb z njim srečuje tudi doma. Kot sami veste, pa bi moral biti dom mesto, kjer se počutimo varno, udobno in prijetno.

Kronični stres ali stalni stres
Kronični stres ali stalni stres, ki ga doživljamo v daljšem časovnem obdobju, lahko prispeva k dolgotrajnim težavam s srcem in ožiljem.

Včasih za odganjanje stresa na delovnem mestu pa tudi doma lahko pomaga tudi kakšna posebej umirjena glasba. Raziskave so pokazale, da določena glasba lahko povsem odžene stres.

Lajšanja stresa z najrazličnejšimi izdelki

Če se vam zdi, da je stres postal del vašega dneva oziroma življenja na sploh, boste morali pričeti ukrepati. Morda se povsem pravilno oziroma dovolj zdravo prehranjujete, veliko gibate in dovolj spite, pa vas stres še vedno spremlja.

V omenjenem primeru bi bilo morda pametno, da obiščete katero od specializiranih prodajaln s prehranskimi dodatki in dopolnili. Izkušeni in strokovno podkovani prodajalci vam bodo zagotovo svetovali dovolj primeren izdelek, seveda tudi to, kako ga primerno uporabljati.

Pogovor s strokovnjakom

Če pa menite, da so šle težave, ki jih povzroča stres, predaleč in da vam ne pomaga prav nič, pa je morda čas, da se naročite na pogovor k strokovnjaku. To je lahko psiholog, psihoterapevt, psihiater. Ob tem pa je ključno, da izberete takšnega, ki bo dovolj dobro ustrezal vaši osebnosti.

YouTube video
Obvladovanje stresa s psihoterapijo

Pri nas je v povezavi s psihoterapijo zelo veliko ponudbe, zato bodite pri izbiri svojega terapevta še toliko bolj zahtevni.

Članki iz iste kategorije