Skupinsko delo je še kako pomembno pri mnogih opravilih in dejavnostih, še posebej pa se izkaže kot koristno znotraj podjetja in pri resnemu delu. Dobro je, če se šefi tega zavedajo, saj bodo v tem primeru tudi sami poskrbeli za dobro vzdušje v ekipi, posledično pa bodo rezultati še bolj navdušujoči.team-building-slovenija
Da morala zaposlenih ne bo padla, poskrbijo tako imenovane team building (http://www.thekey.si/team-building-slovenija/) aktivnosti, ki so osredotočene prav na krepitev medsebojnega sodelovanja. Za team building Slovenija sicer še ni pretirano bogato prilagojena, se pa vseeno najdejo ponudniki takšnih zabavnih in koristnih dejavnosti. Tudi izbire je nekaj, lahko se na primer odločite za bolj zabavne in sproščujoče dejavnosti na prostem, veliko bolj napete in tudi koristne pa so aktivnosti, pri katerih je res v središču povezovanje v ekipi in sodelovanje na poti do cilja – odlična preizkušnja za ekipni duh bo zaklenjena soba, iz katere je treba najti izhod, tako imenovana escape room.

Escape room je ena izmed najbolj priljubljenih oblik team buildinga

Za učinkovit team building Slovenija nudi nekaj zanimivih možnosti, saj najdemo takšne in drugačne sobe v različnih mestih po državi. V vsakem primeru gre za zaklenjeno sobo, iz katere je treba najti izhod. Ključ seveda ni enostavno na mizi, temveč ga je treba najprej najti, to pa je mogoče šele ob medsebojnem sodelovanju ekipe. Gre torej za učinkovito vajo v sodelovanju, ki bo okrepila odnose znotraj delovne skupine, kar se bo kasneje pokazalo tudi pri delu oziroma drugih, manj zabavnih opravilih.
Escape room sicer ni nujno zgolj izkušnja za tiste, ki želijo spodbuditi medsebojno sodelovanje v skupini, čeprav je za pobeg iz sobe treba sodelovati. V prvi vrsti gre za zabavno izkušnjo, ki je namenjena sprostitvi, tako da bodo takšno sobo obiskali prav vsi, ki so željni zanimivega izziva. Sobe so namreč opremljene v različnih tematikah in tako pričarajo prav posebno zgodbo, medtem ko pot do izhoda vodi preko različnih ugank in nalog, ki zahtevajo spretnost in iznajdljivost, v vsakem primeru pa zagotavljajo neskončno zabavo. Na voljo imate omejen čas, da najdete izhod, pa tudi število igralcev ni točno določeno – lahko gre za par, lahko pa tudi za večjo skupino.

YouTube video

V kolikor vas zanimajo tudi promocijska darila, si preberite objavo.

Članki iz iste kategorije