Skladiščni regali so eden izmed najbolj ključnih elementov za upravljanje velikih industrijskih operacij. Vedno bolj so tudi popularni v velikih trgovskih centrih, saj omogočajo učinkovito shranjevanje in vodenje vseh vrst artiklov. Današnji hiter tempo razvoja industrije je omogočil, da so se skladiščni regali razvili v veliko različnih tipov, ki pokrivajo vse zahteve moderne industrije.

Kriterij za izbor pravilnih regalov

Zavestni in poslovno usmerjeni upravniki skladišč morajo premisliti o veliko lastnostih vse opreme, ki jo nameravajo kupiti. Te lastnosti so:

 • Varnost
  Predpisuje vse varnostne skladnosti in deklarira ali imajo skladiščni regali vse zahtevane varnostne certifikate, ki bodo varovali ljudi in blago med upravljanjem in skladiščenjem.
 • Optimizacija prostora
  Vse skladiščne omare, regali in ostali pripomočki morajo imeti dobro razporeditev skladiščnega prostora, da lahko sprejmejo čim večjo količino materialov.
 • Specifikacija materialov
  Vsi regali morajo biti narejeni po specifikacijah za skladiščenje raznovrstnih materialov.

Vrste različnih za shranjevanje

Različne vrste in oblike skladišč zahtevajo različne načine za shranjevanje materialov, izdelkov, paketov itd. Tako poznamo različne vrste regalov, ki so primerni za določen način dela. Na ta način optimiziramo čas in efektivnost poteka dela v skladišču in varujemo zdravje ljudi, ki tam delajo. Najbolj popularne so sledeče konfiguracije regalov, ki jih najdemo v skladiščih:

 • Regali za selektivno paletiranje
  Najbolj preprost način za shranjevanje vseh vrst materialov, selektivno paletiranje omogoča, da hitro in učinkovito shranimo izdelke, ki pakirani v paleti. To je najbolj razširjen sistem, ki ga uporabljajo skoraj vsa skladišča.
 • Konzolni skladiščni regali
  Narejeni za shrambo dolgih, čudno-oblikovanih materialov, konzolni regali lahko hranijo skoraj vsako stvar, neglede na obliko.
 • Double-Deep ali dvojno globoki regali
  Narejeni podobno kot regali za selektivno paletiranje, Double-Deep samo doda dodatno vrsto za shranjevanje. Tako imamo regal, ki je globok za dve paleti in ne samo eno.
 • Drive-In regali
  Poseben način za shranjevanje palet, Drive-In tehnologija omogoča, da so palete nameščene na tirnicah. Avtomatske tirnice povlečejo paleto nazaj, globoko v skladiščni prostor in bolj učinkovito ter hitreje upravljamo z velikimi pošiljkami.

Z vsemi tehnologijami, ki omogočajo učinkovito upravljanje s skladiščem vsake velikosti bomo hitro našli ustrezno opremo. Seveda moramo pri tem upoštevati varnost delavcev, ki je ključnega pomena za produktiven in učinkovit delavni prostor.

Namakalni sistemi zagotavljajo optimalno vzdrževanje vseh travnatih površin, sadnih, okrasnih in ostalih rastlin. Več o namakalnih sistemih si lahko preberete tako da kliknete na povezavo.

Članki iz iste kategorije