Vsaka ženska si želi imeti lepo, gladko in čvrsto kožo čim dlje. V zrelih letih nihče ne bi rad kazal znakov svoje starosti. Nekateri so že po naravi videti mlajši, saj imajo dobre gene. Drugi se proti znakom staranja borijo z zdravim življenjskim slogom – zdravo prehrano z veliko vitamini in minerali, z gibanjem na svežem zraku in pozitivnim pogledom na življenje. Tretji se proti staranju borijo s posebnimi pripravki – ali so to kreme proti gubam, serumi, prehranski dodatki ali pa celo obiski pri estetskemu kirurgu. Najbolje izgledajo tisti, ki kombinirajo vse naštete možnosti. A veliko lahko naredi tudi le dobra krema proti gubam.

Nahranjena in navlažena koža s pravilno izbrano kremo

Redno mazanje s kremo proti gubam ohranja kožo nahranjeno, navlaženo in čvrsto. Krema proti gubam vsebuje takšne sestavine, ki globinsko nahranijo suho kožo in s posebnimi sestavinami napolni oziroma zgladi gube. Te so zaradi primerne vlage in maščobe, ki se vsrka v kožo, manj vidne. Če redno negujemo kožo s kremo proti gubam, le-te sploh nimajo veliko možnosti za nastanek. Krema proti gubam najbolje deluje, če jo uporabljamo na očiščeno kožo zjutraj preden nanesemo ličila in zvečer, ko temeljito odstranimo vsa ličila. Mogoče je redno in temeljito čiščenje še bolj pomembno kot krema proti gubam.

Najkasneje po 30. letu

A vseeno, čisto vsak bi moral pri določeni starosti (najkasneje po 30. letu) začeti uporabljati zanj primerno kremo proti gubam in se na ta način izogniti nastanku velikih in globokih gub. Male smejalne in izrazne gubice, pa bodo nastale in bodimo ponosni nanje. Le pazimo, da bomo kožo dovolj nahranili in navlažili, da bodo resnično vidne, le ko se bomo smejali.

Tudi kvalitetna prehrana in dovolj gibanja

Ni pa čisto vsaka krema proti gubam dobra. Dobro je preizkusiti na svoji koži, kaj nam najbolj ustrezna in nam naredi kožo najlepšo. Če pa bomo kremi proti gubam dodali še kvalitetno prehrano in nekaj gibanja na svežem zraku, bo koža prekrvavljena še od znotraj in počutili ter izgledali boste veliko bolje.
Tudi pri negi kože velja pravilo, da je bolje preventiva kot kurativa. Zato začnimo uporabljati kremo proti gubam, še preden te nastanejo oziroma še preden postanejo te moteče.

Članki iz iste kategorije