Si morda želite izpopolniti svojo postavo do te mere, da boste po dolgem času ponovno zadovoljni sami s seboj? Na voljo imate nešteto rešitev, ki pa so najtesneje povezane z zdravim prehranjevanjem in učinkovito vadbo. Četudi si želite vrhunskih rezultatov, vam ni potrebno oditi od doma v fitnes, ampak si kotiček za vadbo lahko pripravite kar doma. Če pa vam čas dopušča, pa je fitnes ali kak drug prostor, kjer boste lahko vadili v skupini, prav tako odlična rešitev.

Katere vaje za čvrsta stegna vam priporočamo

Med vsemi vajami, ki vam omogočajo lepo in čvrsto postavo, so tudi vaje za čvrsta stegna. Tem bomo v prispevki namenili največ pozornosti. Zaupali vam bomo dve zelo koristni in učinkoviti vaji, s katerima boste lahko v zelo kratkem času poskrbeli za lepa in čvrsta stegna; takšna, kot ste jih imeli nekoč, ko ste bili prav vsak dan intenzivno telesno aktivni.

Vaje za čvrsta in napeta stegna, kot jih imajo zvezdnice
Počep je zelo učinkovita vaja za čvrsta stegna

Če si boste želeli najti še več vaj za stegna in druge dele telesa, vas vabimo na spletne strani, ki vam take vaje do potankosti opišejo, nekatere med njimi pa vam tudi v obliki video posnetkov pokažejo, kako potekajo. Na ta način jih boste tudi vi veliko lažje usvojili. 

  • Počepi z žogo

    Lahko trdimo, da so počepi najboljša rešitev ta lepa in čvrsta stegna. Najbolje je, da jih izvajate ob steni in da imate pri sebi tudi vadbeno žogo. To namestite med steno ter krivino svojega hrbta oziroma spodnjega dela hrbtenice. Stopala imejte v višini ramen. Nato pokrčite kolena in se ob steni z žogo spustite za vsaj 15 centimetrov.    Vaša ramena naj bodo pri tej vaji ves čas poravnana, stopala, boki, kolena ter telo pa naj med seboj tvorijo prave kote. V položaju ostanite nekaj sekund. To vajo poskusite ponoviti čim večkrat.
  • Napreden počep

    Najprej naredite polovičen počep, in sicer do te mere, da boste kot v sedečem položaju. Nato napnite trebušne mišice. Notranji strani kolen naj se pri tem dotikata, obenem tudi notranji strani gležnjev. Roke imejte ves čas raztegnjene nad glavo, v njih pa držite ročke. Zadnjico nato spuščajte in dvigujte za približno 10 centimetrov. Pri tem ne pozabite nadzorovati dihanja ter gibanje. Bodite pozorni še na ravnotežje. To vajo ponovite do 12-krat.

Članki iz iste kategorije