Arganovo olje se lahko naroči ali kupi v različnih spletnih in drugih prodajalnah ter se uporablja za različne namene. Med drugim je eden od namenov njegove uporabe tudi masaža, torej, da se uporablja kot masažno olje.Arganovo oljeNaoljena koža namreč lepše drsi, zato se jo lažje masira, hkrati pa je takšna masaža tudi veliko bolj prijetna ter prijazna koži. Če želite doživeti popolno sprostitev z masažo, uporabite arganovo olje.
Takšno vrsto olja sicer pridobivajo iz drevesa z latinskim imenom Argania Spinosa oziroma arganovim drevesom, kot mu pravimo po slovensko. Takšna drevesa rastejo v Maroku, kjer se olje iz plodov arganovih dreves tradicionalno uporablja kot lepotni pripomoček, predvsem za nego kože.
Plodovi arganovih dreves so videti podobno kot olive, iz njih pa se pridobiva različne vrste arganovega olja. Plodovi vsebujejo veliko vitamina E. Če pogledate sestavine, ki so napisane na kremah za nego kože, boste ugotovili, da je na njih pogosto naveden prav ta vitamin oziroma da veliko krem med sestavinami vsebuje celo arganovo olje kot dober vir vitamina E.
V Maroku, od koder arganovo olje izvira, ga ne uporabljajo le za nego kože in kot lepotni pripomoček, temveč tudi v druge namene. Posebna jedilna vrsta arganovega olja, ki je narejena iz praženih plodov arganovega drevesa, se uporablja v kulinariki in je ena od posebnih sestavin njihovih jedi.
Kako sploh uporabljati arganovo olje? Kot smo že omenili, je arganovo olje prijetno za masažo, prav tako pa se je z njim prijetno namazati, ko občutimo, da imamo suho kožo, na primer po sončenju ali pa kar tako, ko si želimo prav posebne nege ali nekaj trenutkov sprostitve. Vnašanje olja na kožo je lahko prijeten večerni ritual ali ritual, ki ga izvajamo po tuširanju, naša koža pa bo tako postala lepo drseča, zato se bomo v njej počutili bolj zapeljivo in tudi lepše.

Krema za gube najbolje deluje, če jo uporabljamo na očiščeno kožo zjutraj preden nanesemo ličila. Več v članku.

Članki iz iste kategorije