Na tej klaviaturi so štiri odlične funkcije, o katerih morate vedeti, preden se odločite za nakup:

Snemanje – vem, da tipkovnica nima notranjih funkcij za snemanje. Tukaj pride USB priključek zelo prav. Ta vam omogoča, da snemate direktno v avdio program na vašem računalniku z uporabo MIDI-ja, kar vam omogoča tudi več možnosti za barvo zvoka. Združljiv je z vsako digitalno avdio delovno postajo, ki omogoča MIDI (večina). Zaradi česar je odličen dodatek k vsakemu studiu kot MIDI krmilnik.

Transpose – ali je pevec želel melodijo v drugem ključu, vendar v tem prehajanju iz ključa v ključ niste najboljši? To je običajna težava. Gumb »transpose« vam omogoča, da spremenite ključ s preprostim pritiskom na gumb. Klavir lahko nastavite tudi v majhnih korakih, da se ujema z neuglašenim zvokom ali posnetkom.

Plasti – dodajte bujne zvoke klavirja, ko izvajate ali snemate s pomočjo »Dual« načina, ki vam omogoča, da združite dva prednastavljena zvoka. Meni osebno je najljubše, ko združim strune z zvokom velikega klavirja, ki vam da bogat zvok, idealen za igranje balad. Ali želite poudariti zvok, ki ga uporabljate? Prilagodite lahko tudi glasnost vsakega posameznega zvoka.

Vgrajen metronom – mislim, da je eden od najpomembnejših lastnosti dobrega glasbenika to, da se pri igranju zabava. Ta tipkovnica ima vgrajen metronom, ki ga lahko uporabite z notranjim zvočnikom pri štetju not, medtem ko vadite lestvico in arpeggio. Metronom je popolnoma nastavljiv, kar pomeni, da lahko prilagodite glasnost in hitrost.

Zaključek

Obstaja veliko možnosti, ko gre za digitalne klavirje. Zdi se, da vsi ponujajo različne funkcije, medtem ko jim manjka na drugem področju. Digitalni klavir Yamaha P45 ima vse po ugodni ceni. Ima kakovosten zvok digitalnega klavirja. Je lahek in dovolj majhen, da ga lahko prenašamo, zaradi česar je odlična izbira za potujoče glasbenike. Je občutek vaša glavna skrb? Yamahin GHS Action je najbližje pravi stvari.

Članki iz iste kategorije