NAS Synologi za podjetja in domače uporabnike

Shranjevanje ključnih podatkov na trdem disku ali SSD-ju računalnika je res priročno. Je pa velika možnost, da jih izgubimo. Možnost izgube podatkov se še poveča, če računalnik uporablja več ljudi. Različni uporabniki hitro ponesreči izbrišejo aplikacijo ali datoteke, ki so za nas pomembne. Obenem pa so virusi in hekerski napadi vedno resna grožnja, neglede na varnost našega omrežja, protivirusnega programa ter požarnega zidu.

Uporaba NAS Synology nam olajša dostop do vseh podatkov, ki so za nas ključni. V samo napravo lahko namestimo diske visokih kapacitet. Na njih pa preko omrežja posnamemo varnostne kopije, slike trdih diskov, video ter avdio datoteke ipd. To je izredno uporabno v domačem okolju kot tudi podjetjih. Tudi, če se nam okvari računalnik, bodo vsi podatki še vedno dostopni na NAS sistemu.

Za domače uporabnike, ki ne želijo ali niso pripravljeni uporabiti omrežnih tehnologij za izdelovanje varnostnih kopij in shranjevanje podatkov, se priporoča zunanji trdi disk na USB vodilu.

Zunanji trdi disk za shranjevanje podatkov

Za domače uporabnike, ki ne želijo ali niso pripravljeni uporabiti omrežnih tehnologij za izdelovanje varnostnih kopij in shranjevanje podatkov, se priporoča zunanji trdi disk na USB vodilu. Je izredno ugoden za nakup ter na voljo po številnih kapacitetah od 500 gigabajtov do več terabajtov. Na voljo pa imamo tudi USB zunanje SSD diske, ki so sicer manjših kapacitet, vendar so izredno hitri.

YouTube video

Strokovnjaki priporočajo, da če si lastimo prenosnik ali namizni računalnik, da imamo vedno na voljo alternativni spominski medij za shranjevanje podatkov. Tako se lahko izognemo katastrofi v primeru okvare našega računalnika. Obenem pa si z zunanjim trdim diskom prihranimo stroške, ki bi nastali s profesionalnim reševanjem podatkov iz spominskih medijev.

Članki iz iste kategorije