Številne vrste materialov so že leta in leta priljubljene med ljudmi. Poleg lesa lahko trdimo, da je tudi kamen zelo priljubljen material, iz njega pa dandanes lahko izdelamo že čisto vse. Še posebej cenjen je naravni kamen, ki ga uporabljamo za izdelavo najrazličnejših predmetov, tudi takšnih, ki so del našega doma ali druge stavbe. 

Stopnice iz kamna zagotovo sodijo med pomembnejše izdelke v našem domu. Kamnite stopnice, notranje ali zunanje, so namreč videti zelo veličastno, obenem pa tudi izjemno privlačno. Sicer pa lahko iz kamna naredimo še druge večje izdelke oziroma konstrukcije, ki pomembno vplivajo na izgled celotnega doma oziroma stavbe. 

Kamnite police

Naravni kamen lahko uporabimo tudi za izdelavo polic, tako zunanjih kot tudi notranjih. Police lahko damo izdelati iz popolnoma nevpadljivega in klasičnega kamna, po drugi strani pa police lahko predstavljajo del barvnih kombinacij in se na takšen način izvrstno ujamejo še s preostalimi elementi in pohištvom v hiši, na primer s parketom, kamnitim tlakom, kaminom, pultom ter podobno. Za kaj takšnega pa je pametno najeti dobrega in šolanega designerja.

Zunanje in notranje talne in stenske obloge 

Naravni kamen je izjemno primeren tudi za izdelavo talnih ter stenskih oblog; tako zunanjih kot tudi notranjih. Zagotovo veste, da se naravni kamen pa tudi druge vrste kamna že dolga leta ne uporabljajo samo v vežah in podobnih prostorih, temveč je kamen v vsej svojih različicah vse bolj priljubljen tudi v drugih prostorih.

Če vas zanima, kako, na primer, izgledajo talne in stenske obloge v drugih bivalnih prostorih, si lahko to ogledate v spletni galeriji podjetja, ki ga boste našli na spletni strani vmkunovar.si. 

Kuhinjski in kopalniški pulti iz kamna 

Zagotovo pa ste že v katerem od domov svojih prijateljev ali sorodnikov opazili kuhinjske ali kopalniške pulte iz kamna. Naravni kamen poskrbi, da je izgled vaše kuhinje združen v skladno celoto, prav tako izgled vaše kopalnice. 

Za kuhinjski pult se najpogosteje uporablja granit, lahko pa tudi porfir ter kvarcit. Vse bolj priljubljen pa je tudi t. i. tehnični kamen, ki ga lahko najdete pod imenom Quartz. 

Letne kuhinje iz kamna 

In če še niste dobili prave ideje, kje pri vas bi lahko kraljeval naravni kamen, je letna kuhinja morda idealno mesto za to. Zagotovo ste že kje kdaj videli letno oziroma zunanjo kuhinjo odeto v prelep kamen in najverjetneje je tudi vas zamikalo, da bi vsaj del svoje letne kuhinje tudi vi odeli v kamen; naravni ali pa tehnični. 

Članki iz iste kategorije