Kaj kot dober poslovni partner pokloniti predstavnikom organizacij, s katerimi poslujemo, ob posebnih priložnostih? To je vprašanje, ki me ne pusti spati zadnja dva tedna. Kot predstavnica podjetja za odnose z javnostmi, v moje delo spada tudi promocija in promocijska darila za poslovne partnerje. Naše podjetje je dobro uveljavljeno v domačem in tudi v tujem prostoru. Smo dokaj veliko podjetje, ki se ukvarja z različnimi poslovnimi storitvami – običajno svetovalnim delom za pridobitev in implementacijo evropskih projektov. V okvir reprezentančnih stroškov in promocije podjetja sodijo poleg promocijskih materialov (panoji, plakati, promocijski pulti, promocijski videospoti, tiskana gradiva itd.) tudi promocijska darila za partnerje.

Promocija našega podjetja z logotipom

Običajno na promocijska darila natisnemo naš logotip, lahko pa tudi zraven še logotip podjetja s katerim sodelujemo. V preteklosti smo kot mali promocijski material razdeljevali skodelice, kape, pisala, aktovke, bloke, dežnike, nahrbtnike, smešne majice  in športne majice. Letos smo se odločili, da bomo na novo nabavili tudi kvalitetne vetrovke, pelerine in termo steklenice za čaj. A kljub temu, se mi zdi da bi morali za pomembnejše stranke imeti na voljo tudi kakšna bolj sofisticirana darila. Porodila se mi je ideja, da bi lahko podarili vinski set in kakšno kvalitetno buteljko slovenskega vina. To se mi zdi kar lepo in premišljeno darilo, predvsem za tuje goste oz. stranke iz tujine. Na ta način pa lahko tudi lepo promoviramo Slovenijo v tujini.

Predvideti je potrebno proračun za promocijo

Dobro je določiti primerno oceno stroškov za promocijo podjetja, in v ta stroškovnik všteti tudi stroške promocijskih daril. Običajno je vredno vložiti kakšen evro več v gradnjo prepoznavnosti in dobrih odnosov s sodelujočimi podjetji, tako da varčevanje na tem področju se ne obrestuje. Če pa podjetje nima zadostnih finančnih sredstev za dobra promocijska darila, se splača vseeno investirati vsaj v kakšne malenkosti, kot so kemični svinčniki, bloki, koledarji… bolj v znak dobrega sodelovanja in kot lepo gesto, kot pa darila večje vrednosti.

Poslovna darila za stranke so vedno najboljša poslovna opcija
Habeco promocijska darila za stranke so odlična naložba

Tudi naše podjetje prejema promocijska poslovna darila od drugih. Običajno ob kakšnih konferencah, okroglih mizah, obiskih iz tujine ali ob koncu koledarskega leta. Podjetja v zadnjem času več investirajo v promocijo, kot so pred nekaj leti v času finančne krize.

Članki iz iste kategorije