Kdo pa to sploh še praznuje?

Valentinovo je praznik, ki ga poznamo že kar precej let in se je kaj hitro prijel. Seveda nekateri prisegajo na to, da je potrebno vse kar prihaja iz drugih dežel ožigosati in negativizirati, zato radi za Valentinovo govorijo, da je to ameriški praznik potrošnje. V resnici je na koncu tako, da se vsak posameznik posebej odloča ali bo koga obdaroval ali ne bo, že sama misel na ljubljeno osebo pa seveda sproži reakcijo, ki bo posledično pripeljala do tega, da boste za Valentinovo nekaj pripravili, kupili ali kam odšli.Tisti najbolj škrti vedno prisegajo na to, da bodo partnerje prepričali, da je praznik nepotreben, celo neumen ali karkoli, kar bi jim šlo na roko, da ne bi dali denarja za darilo. Tisti bolj radodarni, ki pa vedno znova iščejo razloge, da bi nekomu prinesli darilo, jim bo Valentinovo prav tako všeč, kot rojstni dan ali katerikoli drugi verski, državni ali osebni praznik.

darila-za-valentinovo


Valentinovo je odličen razlog, da se s partnerjem oddaljita od ostalih in si privoščita romantični vikend v dvoje, se družita drug z drugim in se bolje spoznata. Ker je še posebej všeč dekletom in se jim zdi romantično, da se je moški spomnil nanje, je še posebej za fante pomembno, da si spomnijo, kaj bodo za darilo prinesli dekletom.

Kaj fantom in kaj puncam?

Zdaj pa smo pri tistem vprašanju, kjer se marsikomu zalomi. Pretirano razmišljanje vas daleč ne bo pripeljalo. Prepustite se toku – če so pač moderne rože in čokoladni bomboni, potem s tem preprosto ne morete zgrešiti. Praktična darila za Valentinovo (goriladarila.si) absolutno odpadejo. Ženski tako ne kupujte sesalca za prah, ker si ga pač želi in moškemu ne škatle za orodje ali nogavic.

YouTube video


Med bolj primerna darila za dekleta sodijo denimo nakit vseh vrst, kot so verižice, zapestnice, uhani, seveda pa tudi parfumi, čaji ali škatle za čaj, morda tudi set kozmeti, šal ali rutica ali kakšna posebna torbica ali morda brisačka. Vsekakor mora biti darilo namenjeno samo njej, ne sme biti praktično in mora si ga želeti – na vas je, da se pred praznikom že pozanimate kaj ji je sploh všeč.


Za moške nakit ni napačna izbira, saj jih vse več nosi uhane, verižice in zapestnice, seveda pa tudi moške ure, vendar so te ponavadi že predrage. Rože, bomboni (razen če jih obožujejo) ne spadajo med primerna darila, seti različnih vrst piva so gotovo boljša izbira in teh možnosti je sedaj vse več tudi pri nas. Tako so lahko v setu tudi kozarci, skodelice ali kak navijaški artikel, če je vaš partner morda navijač kakega športnega kluba. To bo potem samo njegov rekvizit, ki ga bo vzel s seboj na vsako tekmo in ko bo mahal z njim, se bo vedno spomnil, da ga je dobil kot darilo za Valentinovo in tako ste si zagarantirale vsaj za nekaj naslednjih let daril.

Preberite naslednji članek: Podarimo darilo učiteljem naših otrok

Z darovanjem daril za učiteljice in druge strokovne delavce v naši šoli bomo vsem obdarovancem dvignili moralo. Pokazali pa jim tudi bomo, da kot starši cenimo njihov trud in žrtvovanje, ki je potrebno pri tem delu.

Članki iz iste kategorije