Nakupovanje moške ure nas lahko hitro popelje v neskončno izbiro različnih stilov, funkcij in oblik, ki nas lahko zmedejo. Če potrebujemo uro za formalno srečanje, pohod v hribe, prosti čas ali druge aktivnosti, ne želimo preveč komplicirati. Dejstvo je, da je nas pletu preveč informacij, ki nas lahko popeljejo do nakupa napačne ure. V tem vodiču bomo poskusili prikazati nekaj osnovnih stilov po katerih se moški lahko zgledujejo, ko iščejo ročno uro na spletu.

Ure za k poslovnim oblekam

Moške ure, ki so namenjene profesionalnim oblekam služijo bolj kot dodatek k opravi, kot pa karkoli drugega. Narejene so, da nam dajo bolj resen in uglajen videz kjerkoli se znajdemo. Take ure ne smejo biti nikoli v ospredju pozornosti, saj imajo preprosto obliko, ki dopolnjuje vrednost naše oprave. Po navadi nimajo veliko funkcij in so vsakdanje barve, kot je bela, srebrna in črna.

Za terensko uporabo

Terenske ure so mišljene za moške, ki potrebujejo zanesljivo uro v vseh razmerah. Take ure imajo velikokrat ohišje iz nerjavečega jekla in bolj grobo zunanjost. Lahko jih uporabljamo tudi ponoči, saj imajo vgrajeno funkcijo osvetljevanja zaslona. Pašček je velikokrat narejen iz usnja in se ga brez težav zamenja, ko se obrabi. Take ure priporočamo moškim, ki so veliko na poti in rabijo zanesljivo in trdoživo ročno uro.

Moške ure

Potapljaški stil

Eden izmed najbolj klasičnih stilov za moške ure je potapljaški. Take ure so odporne na potapljanje do 100 metrov in imajo ohišje narejeno iz nerjavečega jekla. Lahko so tudi prevlečene s titanom, saj morajo biti odporne na korozijo. Take moške ure so mišljene za športnike, kot tudi za vsakodnevno uporabo. Izgledajo odlično k vsaki poslovni obleki, saj imajo robusten, vendar profesionalen videz obenem.

Aviator stil

Aviatorski stil moških ročnih ur prihaja še iz časov začetka 20-ega stoletja, ko je bila natančnost prikazovanja časa izrednega pomena. Take ure imajo po navadi veliko površino ohišja ter velike bele osvetljene številke na črni podlagi. To nam omogoča, da vedno lahko preberemo čas, saj ga lahko jasno vidimo v vsaki situaciji. Taka ura izraža samozavesten izgled, ki ga lahko kombiniramo s katerokoli opravo.

Dirkalni stil

Dirkalni stil ur velikokrat izstopa po svojem sijočem izgledu. Moške ure, ki imajo dirkalni stil imajo velikokrat eksotične barve in stil zaradi česa jih lahko zamenjamo za navadne ure. Take ure imajo štoparico in tahimeter, ki nam pomaga izmeriti hitrost objekta, kot je vozilo.

Kateri stil je zame?

Odvisno je od tega kaj hočemo. Za najbolj samozavesten izgled priporočamo potapljaški ali aviatorski stil. Če pa želimo največjo zanesljivost, ne moremo zgrešiti z terenskimi moškimi urami. Za vsakodnevno uporabo lahko kupimo navadno uro, ki nima nobenih dodatnih funkcij, saj je mišljena samo za spremljanje časa. Svetujemo, da izberemo tisto uro katere izgled nam je naj bolj všeč in mislimo, da bi nam pristajala.

Članki iz iste kategorije