Psi so brez dvoma človekovi najboljši prijatelji. Je pa res, da so pogost podvrženi svoji radovednosti. Tako brez opozorila lahko odidejo od svojega doma, kar nam povzroči velike skrbi. Veliko teh skrbi si lahko prihranimo z obeski za pse na katere lahko napišemo ključne informacije. To bo močno olajšalo iskanje in najdbo našega psa, saj nas bodo drugi ljudje poklicali, ko bodo z njim prišli v stik. Seveda je najbolje, da se to nikoli ne zgodi, vendar to v praksi ni mogoče, zato se moramo znajti drugače.

Psi so bolj varni s pasjimi obeski

Vsakemu izkušenemu in novemu lastniku je znano, da bo pes vsaj enkrat v življenju poizkusil pobegniti od doma. V večini primerov je za to zadolžena radovednost. Med sezono gonjenja psičk, pa so samci izredno dominantni, saj lahko zavohajo samico tudi več kot 7 kilometrov stran. Takrat je zelo velika verjetnost, da bodo poizkušali pobegniti. V večini primerov pa bo omenjen poskus pobega tudi uspešen, kar lastnikom psov povzroči veliko skrbi in včasih tudi težav. 

YouTube video
Veliko skrbi si lahko prihranimo z obeski za pse na katere lahko napišemo ključne informacije.

Najbolje je, da delno rešimo težavo z obeski za pse na katere podamo svoje informacije. Nič ne škodi, če na njih napišemo kaj smešnega. Ključno pa je, da je vidna telefonska številka lastnika, kjer nas bodo lahko ljudje poklicali, ko najdejo našega štirinožnega prijatelja.

Kaj lahko še dodamo na obesek za pse?

Včasih se zgodi, da naš pes potrebuje določeno zdravstveno oskrbo ali hrano. Seveda, če pobegne, tega ljudje ne bodo vedeli. Če mu ponudijo hrano, ki je ne sme jesti, lahko to vodi do nadaljnjih težav. Tako morda ni nesmiselno, če razmislimo o tem, da zdravstvene potrebe psa napišemo na sam obesek. Dober primer tega je nedovoljena hrana, potrebna zdravila in druge stvari, ki so ključne za zdravje našega psa. V vsakem primeru pa je najbolje, da ga čimprej najdemo, saj je to najboljši razplet okoliščin, ko nam pes pobegne.

obeski za psa
Najbolje je, da delno rešimo težavo z obeski za pse na katere podamo svoje informacije.

Pasji obeski dodajo malenkost osebnosti našemu psu

Nič ni narobe, če na obesek za psa dodamo smešno besedilo. To bo našemu psu dodalo malenkost osebnosti v očeh najditelja. Ker imamo vsi radi smeh, nas bo morda to rešilo iz težav, ki bi nam drugače pretile. Dejansko ne vemo, kaj bo naš kosmati štirinožni prijatelj počel, ko nas ne bo doma. Lahko, da bo lovil goneče samičke ali pa bo kradel hrano. V vsakem primeru bo smešen napis ali slogan olajšal morebitne napete situacije, kar je vedno velika prednost za lastnika psa, kot tudi samega psa.

Članki iz iste kategorije