Na trgu je veliko izbire v povezavi s snežnimi verigami. Bistveno je, da verige za sneg namestimo pravočasno. Dobro je, da že pred njihovo nujno uporabo. Vemo, da je montaža verig za sneg lahko neznosna, sploh če to počnemo v zelo mrzlih okoliščinah. Izkušene osebe priporočajo, da verige za sneg nameščamo kar na toplem v garaži.

Omejitev vožnje zaradi verig

Pri montaži verig za sneg je priporočljivo, da jih nameščamo z rokavicami, saj se izognemo mrazu in tudi umazaniji. Ko so verige za sneg končno nameščene, moramo vedeti, da je hitrost vožnje s snežnimi verigami omejena na največ 50 kilometrov na uro. To velja tudi za vožnjo na avtocesti. Na kopni cesti je potrebno take verige sneti. V nasprotnem primeru se vam bodo poškodovale tako verige kot tudi vaše pnevmatike. V zelo skrajnem primeru lahko celo poškodujete avtomobil v celoti.

Verige za sneg

Vrste snežnih verig

Na prodajnih policah se nahajajo številne verige za sneg. Katere od njih so najboljše in kakšna je cena, pa je pogosto odvisno od proizvajalca ter še česa.
Verige za sneg iz vrvi veljajo na primer za dokaj ugodno varianto. Komplet tovrstnih verig se na trgu dobi že za okrog 50 evrov. Njihova montaža velja za dokaj zapleteno. V povprečju lahko poteka tudi do dve uri.

Naslednja vrsta verig za sneg so verige, ki so narejene iz jeklenih členov. Te stanejo vsaj 20 evrov več kot pa verige za sneg, ki so narejene iz vrvi. Vendar pa so tovrstne verige veliko bolj prikladne in tudi montaža je veliko bolj enostavna. Namestitev jeklenih členov na pnevmatike je enostavna, pritrdimo jih lahko kar s kavlji. Večina njihovih modelov se zelo dobro prilega pnevmatikam. Prepovedano pa je z njimi voziti po cestah, ko je zelo malo snega.

V ospredje postavljamo tudi hidromontažne sisteme, ki pa veljajo za precej drage. Komplet tovrstnih verig stane več kot 200 evrov. Verige za avto te vrste pa so najbolj enostavne za montažo. Na vsako pogonsko kolo je pred montažo priviti še posebno montažno matico.

Nakup v spletni trgovini

Verige za sneg, kakršne koli že, pa je najbolje naročiti ter kupiti kar v spletni trgovini, kjer se prodajajo po najnižjih cenah.

Članki iz iste kategorije