Izberite zobno ambulanto s celovitim zdravljenjem

Pri nas na srečo obstaja kar nekaj zobozdravstvenih ambulant, ki vam ponujajo celovito zdravljenje zob. Poleg splošnega zobozdravstva vam je na voljo tudi ortodontsko zdravljenje, estetsko zobozdravstvo, implantologija, lasersko zdravljenje, storitve  ustnega higienika, diagnostika z najsodobnejšimi rentgenskimi aparati ter podobno.

Izjemno pomemben je tudi prvi stik majhnega otroka z zobozdravnikom. V tem primeru mora biti zobozdravnik še posebej dosledno izbran. Prva otrokova zobozdravstvena izkušnja bo namreč zelo vplivala na njegov kasnejši odnos. Strah pred zobarjem namreč neredko izhaja iz slabih izkušenj, ki so bile pridobljene zgodaj v otroštvu.

Poleg splošnega zobozdravstva nam je na voljo tudi ortodontsko zdravljenje, estetsko zobozdravstvo, implantologija, lasersko zdravljenje …

Paradentoza je lahko zelo nevarna bolezen

Zagotovo vam je parodontalna bolezen vsaj malce poznana. Nekateri pa še vedno ne veste, da je takšna bolezen lahko izjemno nevarna in da lahko prizadene zelo veliko populacije. Sicer pa je paradentoza vnetje dlesni, kosti, korenine ter vezivnega tkiva, ki povezuje korenine s kostjo. Označena je tudi kot kronična bakterijska okužba in je najpogostejša kronična bolezen človeštva.

YouTube video

Škodljive bakterije se pričnejo razmnoževati in s sproščanjem toksinov napadejo naše telo, če zobnih oblog z redno higieno ne odstranjujemo dovolj temeljito. Naš imunski sistem pa se na to odzove z vnetjem. Na začetku so na udaru predvsem dlesni. Takšno bolezensko stanje imenujemo gingivitis. Nato sledi še obolenje drugih podpornih tkiv, zlasti kosti. To pa imenujemo parodontalna bolezen. Vsekakor pa se bakterije še zdaleč ne zadovoljijo samo s povzročanjem škode v naših ustih. Skupaj z odpadnimi produkti oziroma toksini lahko vdrejo celo v krvni obtok, kjer pričnejo zastrupljati celotno naše telo.

Članki iz iste kategorije