Zdravo, moje ime je Andrej. Diabetes tipa 1 so mi diagnosticirali že ko sem bil majhen. Štel sem samo 13 let. Pritoževal sem se nad bolečinami v trebuhu, vendar so testi pokazali nekaj povsem drugega.

Po vseh opravljenih preiskavah je zdravnik meni in moji družini sporočil, da imam sladkorno bolezen tipa 1. Še danes se spominjam solz v očeh moje babice, ko je izvedela. Vedela je, kaj me čaka, ker je tudi ona bila diabetik. Takrat nisem vedel, kaj to pomeni, a sem vseeno jokal kot otrok.

Dan, ko sem začel jemati insulin, je predstavljal mejnik v mojem življenju. Potreboval sem več let, da sem se navadil in si sam vbrizgal insulin.

Nisem dovolil, da me diabetes ustavi

Začetno obdobje je bilo zelo težko. Drugi otroci so name kazali s prstom, in to vsakič, ko sem v šoli obiskal medicinsko sestro, da mi je preverila sladkor v krvi. To je bil čas, ko sem se odločil, da bom spremenil stvari. Poskušal sem biti družaben. Nisem si želel, da bi drugi mislili, da sem zaradi diabetesa postal nesposoben. Ukvarjal sem se s športom, bil sem tudi član več šolskih sekcij.

Toda sčasoma je bilo vse to težje doseči. Diabetes se je spremenil in jaz z njim. Nisem mogel več slediti tako aktivnemu načinu življenja. Sedaj, 15 let po diagnozi, sem popolnoma drugačna oseba. Ukvarjam se s fotografiranjem. V prostem času pa s slikarstvom, ker me to nekako pomirja.

Prvo razstavo sem imel pri 26 letih. Takrat je o meni izšel tudi časopisni članek. Ni mi bilo prav, da so me zaradi diabetesa predstavili kot da sem invalid. A kar je zatem sledilo, je spremenilo moje življenje. Nekega dne, ko sem bil v galeriji, je k meni pristopil možakar s stavkom: “Imam rešitev za vse vaše težave.”

Za kaj gre

Ta skrivnostni človek je prebral časopisni članek o meni, zato mi je želel pomagati obrniti diabetes. Odkril mi je skrivnost, s katero je njegova žena raven sladkorja vrnila v mejo normale.

Šlo je za knjigo Diabetes NoMore. Bil sem presenečen. Nisem vedel, kako mi lahko knjiga pomaga. Toda možakar mi je vse razložil. Knjiga vsebuje program, ki v treh preprostih korakih spremeni sladkorno bolezen in spodbuja proizvodnjo insulina – vse na popolnoma naraven način.

Knjigo Diabetes NoMore sem želel testirati. Moral sem videti, o čemu ta moški govori in kako je njegova žena obrnila diabetes. Naročil sem knjigo in takoj začel branjem. O diabetesu sem odkril veliko tega, kar do takrat nisem vedel, kakor tudi o številnih načinih zdravljenja sladkorne bolezni.

Odločil sem se, da bom preizkusil te tri korake, vendar mi je zdravnik svetoval, naj bom zelo previden. Kar sem tudi bil, saj nisem želel ogroziti svojega zdravja. Že po 3 tednih sem občutil drastične spremembe. Moja raven sladkorja v krvi se je približala mejam normalne vrednosti, jaz pa sem se počutil veliko bolje. To je bil en veliki čudež.

Anksioznost – simptomi in zdravljenje. Anksioznost je v Sloveniji pogost pojav, a se o njej premalo govori. Preberite si več o anksioznosti v naslednjem članku.

Članki iz iste kategorije