Sodobna tehnologija nam v veliki meri lajša življenja. Večina od nas ve, kaj je to fakturiranje, sploh pa tisti, ki imajo svoja lastna podjetja. Fakturiranje je široko področje, ki vključuje izdajanje računov, dobavnic, predračunov in še veliko drugih stvari, ki sodi na to področje. Veliko ljudi, ki odpira podjetje, poskuša svoje poslovanje zastaviti s čim manj stroški, tudi v povezavi s fakturiranjem. Veliko ljudi se pri tovrstni storitvi obrača na Excell. To je predvsem praksa manjših podjetij. Vendar jim vzame veliko časa, energije in tudi živcev. Vsekakor je potrebno najti neko drugo, bolj pametno rešitev. Ena od teh je tudi fakturiranje v oblaku.

V zadnjem času pogosto slišimo za to posebno storitev. Ta nam omogoča enostavno izdelavo računov in analizo prodaje, in sicer glede na lastno izbrane kriterije. Tovrstna programska rešitev je primerna za uporabnike, ki imajo lastno računovodstvo kot tudi za tiste, ki imajo zunanje računovodstvo. Ker je to storitev v oblaku, je v ospredju velika fleksibilnost pri uporabi ter tudi pri dostopnosti. Tovrstno fakturiranje tako lahko uporabljamo kjer koli in tudi kadar koli iz katere koli naprave.

Fakturiranje v oblaku

Uporaba tovrstne storitve

Fakturiranje v oblaku je izjemno priročna in uporabna storitev. Račune lahko izpišemo ali pa jih v obliki eRačuna posredujemo svojim strankam, in sicer po elektronski pošti ali po predpisanem kanalu. Slednje velja, če je naslovnik proračunski uporabnik. Pri tem nam je omogočena tudi uporaba postopka potrjevanja izdanih računov pred pošiljanjem končnim uporabnikom. V ospredju so tudi skrajšane obravnalne in plačilne dobe in tudi razbremenitev zaposlenih.

Poslovanje brez napak

Veliko uporabnikov fakturiranja v oblaku lahko pove, da jim fakturiranje v oblaku omogoča poslovanje brez napak. Tudi samo delo poteka veliko hitreje, saj imajo večina podatkov že vnesenih in tudi shranjenih. Za potrebno izdelavo je tako potrebno le nekaj klikov. Nekateri uporabniki pravijo, da lahko s pomočjo programa fakturo naredijo že v manj kot minuti.

Do programa lahko dostopamo tudi preko tablice in telefona

Fakturiranje v oblaku nam omogoča tudi, da lahko do programa dostopamo preko svojega ali katerega koli drugega računalnika, prav tako tudi preko tablice in pametnega telefona. Program pa kar sam od sebe dela varnostno kopijo vseh računov in drugih faktur ter jih avtomatsko številči.

Članki iz iste kategorije