Izbira domene je enako pomembna kot izbira imena za naše podjetje. Je proces izbire med mnogimi predlogi, ki nam lahko vzamejo veliko časa. Velikokrat se uštejemo pri imenu, saj izberemo predolgo in preveč kompleksno ime, ki si ga redkokdo zapomni. Naše ime mora biti ustrezno našemu poslovanju in obenem tako strukturirano, da si nas potencialne stranke zapomnijo brez težav. Poglejmo si na kaj moramo paziti, ko se odločamo za izbor nove domene.
Če bomo poslovali pretežno v Sloveniji, si lahko omislimo ime z podaljškom ».si«. Naša domena bi bila »domena .si«, kjer ».si« je uradna za slovensko regijo. Veliko podjetij, ki začne poslovati doma začne z podaljškom svoje države. Temu je večinoma tako zato, ker se take domene lažje prepoznajo v lokalnem okolju.
Druga stvar katero moramo upoštevati je samo ime. Če uporabljamo učinkovita imena, ki imajo od 4-16 črk, kot je prejšnji primer »domena .si (domovanje.com)«, nas bo lažje prepoznalo veliko ljudi.

Ključne besede

Naša »domena .si« je najbolj uporabna, če uporabljamo ključne besede. Te besedo morajo sestavljati osnovo tega, kar ponujamo strankam.
Najbolje je, če domeno preberemo na glas in jo vtipkamo v iskalnik. Tako bomo prešli v proces stranke in videli, če se da domeno pravilno vnesti v brskalnik brez napak.

Targetirajmo svoje področje

Če naš posel obsega večinoma stranke v našem okolišu, lahko v domeno vključimo ime mesta, kraja in tega, kar delamo. V tem primeru bi bila naša domena skupek besed naše dejavnosti in kraja, kjer to opravljamo. Najbolj je, da se v vsakem primeru izogibamo številk in vezajev, saj bo tako imena veliko bolj prepoznavna.

Bodimo unikatni

Naša »domena .si« mora biti unikatna, saj tekmujemo z več sto miljeni drugih domen, ki so lahko naši podobne. Če naše ime hitro preide v uho in je nepozabno, nas bo hitro našli veliko ljudi. Navdih lahko dobimo pri konkurenci, saj vidimo kako so se oni srečali z enako težavo.
Poglejmo, da naša domena, ki smo si jo izbrali ni zaščitena ali zablokirana s strani brskalnikov. Na spletu lahko najdemo arhivske strani, ki beležijo vso zgodovino že obstoječih imen. Če smo si izbrali unikatno ime, ki ga ni še nihče uporabil, ne rabimo skrbeti, da bi bilo kaj narobe.

Članki iz iste kategorije