Kdo si ne želi lepega avtomobila?
V Sloveniji je že od nekdaj moderno imeti velik, svetleč, čist in nov avtomobil. Vendar pa nesreča nikoli ne počiva in udarnine ter praske so sestavni del dneva na cesti, ko se lahko nesrečno dotaknemo neke ovire, drugega vozila ali pa nam nekdo v navalu jeze popraska vozilo s ključem, ker smo mu nehote zaparkirali garažo. Vse to so manjše težave, ki se takoj poznajo na vozilu in jih večina želi popraviti, vendar pa je pogosto vprašanje cene in zavarovanja postavljeno pred popravilo.Odbijači

Večje škode pa je seveda potrebno sanirati sproti. Ne samo zato, ker vozilo ne bi izgledalo lepo na cesti, marveč tudi zato, ker je lahko onemogočeno njegovo upravljanje in s tem zmanjšane vozne lastnosti. Odbijači so samo en del vozila, ki lahko vpliva na varnost pri vožnji, saj ob primeru naleta v objekt ali v drugo vozilo, s preračunano lomljivostjo znatno absorbirajo udarec in povlečejo določene fizikalne sile nase oziroma jih razporedijo po vozilu, namesto da bi posledično prešle na voznika in sopotnike v vozilu. Odbijači (Silux) so torej iz tega vidika zelo pomemben del vozila in nikakor ne gre zanemarjati tudi njihovega aerodinamičnega vpliva na vozilo pri porabi goriva ter hkrati pri sposobnostih manevriranja.

Kje se kupijo novi odbijači?

Avtomobilska oprema je ena najbolj iskanih nasploh. Zato je veliko prodajaln po celotnem območju države, po manjših mestih ali vaseh, pa so pogosto vsaj specializirani zastopniki, ki ponujajo opremo oziroma rezervne dele za osebna vozila ene ali več blagovnih znamk. Po naročilu, pa seveda lahko praktično kjerkoli kupite katerikoli del vozila in seveda tudi sprednji in zadnji odbijači spadajo mednje.
Nakup lahko opravite tudi preko spleta, kar je še najlažje, saj si izberete znamko vozila, za katero se iščejo odbijači, potem pa izberete še stran vozila, torej ali bo to sprednji ali zadnji odbijač in na koncu pogledate še koliko stane in ali so sploh na zalogi. Če jih ni, vas bo gotovo zanimalo, v koliko dneh jih lahko dostavijo in koliko dostava stane, kajti odbijači ne spadajo med najmanjše in najlažje kose poštnih pošiljk, zato zna biti cena dostave precej zasoljena. Ena od prednosti je zato morda nakup v živo, kjer vam lahko odbijač tudi pritrdijo oziroma starega in izrabljenega ali poškodovanega nadomestijo z novim.
Zadnja možnost, ki zna tudi biti precej privlačna pa je nakup rabljenega odbijača, ki ga dobite na avtomobilskem odpadu. Zagotovo je najbolje poklicati na nekaj različnih odpadov in jih povprašati, če sploh imajo odbijač za določen tip vozila, hkrati pa koliko bi zanj želeli, saj se cene lahko razlikujejo za večkrat, po drugi strani pa tudi ne veste, v kakšnem stanju je in si ga bo verjetno potrebno ogledati.

https://www.youtube.com/watch?v=425hcVxGXIg

Članki iz iste kategorije