Otroci so lahko izjemno zahtevna bitja. Zanje smo pripravljeni narediti veliko. To se pokaže tudi pri nakupovanju igrač. Čeprav jih imajo že veliko in novih ne potrebujejo, vedno znova in spet podležemo njihovim željam ter potrebam. Vseeno pa moramo biti pri izbiri igrač za otroke previdni. Dobro je, če kupujemo igrače, ki bodo za našega otroka koristne in bodo v njem vzbujale tudi določeno mero kreativnosti. V zadnjem času pa nas strokovnjaki opozarjajo tudi na to, kako zelo pomembno je, da so igrače, ki jih namenjamo našim otrokom, narejene iz zdravih materialov. Pogosto se odločimo za nakup cenejših igrač, ki so ponavadi izdelane iz materialov, ki lahko nevede škodujejo našim malčkom.

Najboljša rešitev je izjemno enostavna. Svojim malčkom lahko kupujemo igrače, ki so narejene izključno iz lesa. Lesene igrače so po mnenju strokovnjakov najboljša možna izbira, saj so narejene iz materiala, ki izjemno dobro vpliva tudi na zdravje ter počutje naših otrok.

Lesene igrače v obliki kock

Čeprav ob misli na lesene igrače (www.chebeltza.com) ne dobimo prave ideje, pa je trg s tovrstnimi igračami kar bogato založen. V prvi vrsti je na razpolago veliko lesenih igrač, ki se kažejo v obliki najrazličnejših kock. Te so pri naših otrocih izjemno priljubljene.

YouTube video

Lesene kocke so lahko pobarvane z izjemno intenzivnimi barvami, ki so privlačne za oči naših malčkov. Z njimi bodo ustvarjali, se zabavali in nikakor ne naveličali sestavljanja najrazličnejših oblik. Naredimo jih lahko tudi doma, toda le če imamo na razpolago material ter primerna orodja za oblikovanje.

Nekoč so bile skoraj edina oblika igrač

V času ko so bili naši dedki in babice še otroci, so prevladovale predvsem lesene igrače. Izdelovali so jih predvsem doma ali pa so jih znanci prinašali iz tujine. Pojavljale so se v najrazličnejših oblikah in otroci so jih bili nadvse veseli. Tudi njihova življenjska doba je bila izjemno dolga, tako da so se lahko prenašale celo iz roda v rod. Današnji čas ponovno posega nazaj v preteklost. Povod je predvsem zdrav način življenja, ki se kaže tudi v izbiri igrač za naša malčke. Strokovnjaki prisegajo na les in tudi mi se povsem strinjamo z njimi.

Ali veste da je vsak kos Hubelino PI Marble Run steze je narejen tako, da je popolnoma združljiv s kockami svetovno znanih proizvajalcev. Še več zanimivih informacij o tej igrači si preberite s klikom na povezavo.

Članki iz iste kategorije