Keratinski lasni podaljški za podaljševanje dolžine las in povečevanje volumna pričeske so izdelani iz majhnih pramenov naravnih človeških las, pri čemer na spojnem vrhu zavesice ali čopka vsebujejo vez iz posebne, človeku lastne beljakovine. Keratin je namreč izjemno močen protein, ki skrbi za krepitev in rast lasnih mešičkov ter posledično preprečuje izpadanje las.

Zavesice in čopki se uspešno pomešajo in zlijejo med naravne lase, saj metoda vstavljanja in pritrjevanja vključuje topljenje in segrevanje beljakovine, kjer nato strokovnjak oziroma frizer  spoje pritrdi na naravne lase. Keratinski lasni podaljški so na voljo v različnih dolžinah, barvah in teksturah, kar pomeni, da jih lahko pritrdimo na naravno kodraste ali naravno ravne lase.

Prednosti vstavkov za podaljševanje las z uporabo keratina

Poleg prednosti podaljševanja dolžine las in povečevanja volumna pričeske, so keratinski lasni podaljški tudi izjemno prilagodljivi glede na naravno barvo in strukturo las in zato so lasje videti naravno bujni in negovani. Poleg tega so zavesice s spojnim vrhnjim delom tudi dolgotrajne, saj se na laseh in lasišču z ustrezno nego obdržijo kar pol leta.

Pri uporabi vstavkov in dodatkov za podaljševanje las s pomočjo beljakovinskih vezi je potrebnih manj obiskov pri frizerju, ki zavesice s spojnim vrhom ponovno nameščajo in prilagajajo. Zaradi posebne vstavitve spajanja naravnih las z zavesicami je nošenje dodatkov za povečevanje bujnosti pričeske bolj udobno, saj se lasje naravno premikajo. Lasišče pri tem ni obremenjeno s težo in prav tako ne postane srbeče.

Ustrezna nega dodatkov za naravni videz dolgih las  

Da bi vstavki z zavesicami in beljakovinskimi vezmi čim dlje časa zdržali na lasišču, moramo poskrbeti tudi za ustrezno nego. Lasišče si lahko umivamo na vsake dva dni, pri tem pa ni priporočljivo uporabljati izdelkov na oljnati osnovi. Raje uporabimo nežen šampon in nežne regeneratorje za lažje krtačenje las. Za daljšo obstojnost dodatkov za podaljševanje las se je priporočljivo umivati z bolj hladno vodo, saj s tem preprečimo zapletanje las.

Keratinski lasni podaljški so na voljo za nakup v specializirani spletni trgovini na naslovu lasni-podaljski.net, kjer lahko izbiramo med različnimi barvnimi odtenki in dolžinami las, pri čemer so standardne dolžine 36, 46, 50 in 56 centimetrov.

Članki iz iste kategorije