Lasulje najpogosteje povezujemo s pustom, Halloween zabavami ali katero koli drugo podobno zabavo. Kljub temu pa vse več ljudi lasulje uporablja vsakodnevno. Vzroki za uporabo pa so seveda lahko zelo različni.

Lasulje v grobem lahko ločimo na prave in umetne. Slednje najpogosteje uporabljamo na zabavah, ki so nekoliko pisano obarvane. Sicer pa so lasulje ter podobni pripomočki izjemno dobrodošli tudi v svetu filma, glasbe, gledališča ter še česa.

Izbira ustrezne lasulje

Če se odločate za nakup lasulje, boste morali pred ustrezno izbiro razmisliti o marsičem, kar ne nazadnje vpliva tudi na samo ceno izdelka. Nakup čisto prave lasulje je lahko za marsikoga kar velik finančni zalogaj, saj so cene lahko kar visoke. Po drugi strani pa vas umetna lasulja ne bo stala prav veliko. A razlika med umetno in pravo lasuljo je lahko že na prvi pogled pa tudi dotik kar očitna.

Prave lasulje
Primer dolge lasulje temnejše barve

Potem ko vam bo povsem jasno, ali boste opravili nakup prave ali umetne lasulje, je čas za razmislek o mestu nakupa. V resnici vam po kakovostno lasuljo ne bo treba iti prav daleč. Naročite si jo namreč lahko kar po spletu, saj vam takšne izdelke po dostopnejših cenah ponuja kar nekaj spletnih prodajaln.

Umetna lasulja ali umeten čop

Ljubitelji lasulj in podobnih izdelkov za v lase se pogosto navdušujejo tudi nad umetnimi podaljški in čopi. Po eni strani si torej lahko kupijo lasuljo, ki jo preprosto dajo na glavo in svoje lase povsem skrijejo pod njo.

Kako nositi lasulje in triki, da bodo videti reesnične

Po drugi strani pa si nekateri želijo samo majhne spremembe na glavi. Morda si želijo povečati le gostoto svojih las ali pa tu in tam v lase na primeren način namestiti kakšen pramen za popestritev barve. V takšnem primeru so izjemno dobrodošli podaljški, lasni vložki, čopi. Tudi ti so lahko narejeni iz umetnih ali pa povsem naravnih materialov.

Nega lasulje in drugih podobnih lasnih pripomočkov

Če boste za nakup čisto prave lasulje potrošili kar nekaj denarja, bo treba na nego takšnega izdelka še toliko bolj paziti. Prodajalci vam bodo ob nakupu povedali, da s takšnim izdelkom lahko ravnate podobno, kot bi ravnali s svojimi lasmi.

Lasuljo torej lahko operete, jo sušite, češete, likate ter podobno. Ko je ne uporabljajte, pa jo imejte na stojalu za lasulje ali shranjeno nekje na primernem mestu.

Članki iz iste kategorije