Lasje so izredno pomemben del vsakega izmed nas. Čeprav se ženske lasem posvečajo veliko več kot moški, so tudi zanje lasje nekaj bistvenega. Če si želite imeti lepe in zdrave lase, jih morate redno negovati in striči. Le tako bodo hitreje rastli, obenem bodo močnejši in se ne bodo trgali. 

Za zdrave lase je potrebno vložiti kar precej truda. Vse se začne že pri umivanju las. Pomembno je, kakšen šampon uporabljate in kako pogosto si lase umivate. Premočni šamponi, ki imajo dodane sadne ekstrakte, so običajno preveč agresivni za lasišče in tudi za lase. Tudi maska za lase ali balzam za lase morata biti kakovostna in primerna za vašo strukturo las.

Prednosti uporabe maske za lase

Maska za lase je pomembna, saj se po umivanju lasje izsušijo. Če si želite, da bodo vaši lasje negovani tudi globinsko, morate uporabljati kakovostne proizvode. Maska za lase bo vaše lase navlažila, jih zaščitila pred zunanjimi vplivi, obogatila bo vaše barvane lase, ki jim primanjkuje leska ter jih ubranila pred vročino fena, ki ji bodo izpostavljeni lasje med sušenjem. 

Maska za lase ali balzam za lase
Revuele maska za barvane lase

Če nam maska za lase zmanjka, je ravno tako dober balzam za lase, vendar pa nima tako močnih učinkovin. Balzam za lase bo vaše lase ravno tako nahranil in jih okrepil, vendar pa je njegova poglavitna naloga, da naredi lase mehkejše in polnejše. 

Kakovostna maska v kombinaciji z zdravim načinom prehranjevanja

Seveda pa proizvodi, ki jih uporabljamo za nego las, niso vse kar lahko naredimo. Pomembno je tudi , kakšno hrano uživamo, saj imajo določena živila izredno pomembne hranilne snovi, ki blagodejno vplivajo tudi na lase.

Maska za lase vam torej ne bo pomagala, če vaši lasje ne bodo pridobili ogromno vitaminov in mineralov preko prehrane. Tudi balzam za lase, ki ste ga kupili ne bo naredil čudežev, če ne boste poskrbeli za uravnoteženo in zdravo prehrano. 

Za zdrave lase je pomembno, da uživate veliko lososa, ki je poln omega-3 maščobnih kislin ter vitamina B, jesti morate tudi ogromno zelene zelenjave, ki je polna vitamina A in C. Izpustiti pa ne smete niti stročnic, korenja, oreškov, jajc ter mlečnih izdelkov, ki krepijo lase od znotraj. 

Članki iz iste kategorije